Ellen DeGeneres sprak met transgender tiener + video.Recent had Ellen DeGeneres een gesprek met Jay, die vertelde dat hij al op de leeftijd van vijf jaar wist dat hij 'een jongen was die vastzit in het lichaam van een meisje'. Het verhaal van Jay werd bovendien vastgelegd in een documentaire.

Jay vertelde onder andere dat hij op zijn twaalfde begon aan zijn transitie, die werd gedocumenteerd in 'Transhood', een HBO documentaire uit 2020 die het leven van vier jonge transgenders en hun gezinnen uit Kansas City volgde. Jay stond camera's toe om zijn transitie te volgen vanaf de leeftijd van 12 tot toen hij 18 werd.

Hij vertelde aan Ellen dat het 'zeer uitdagend' was om als transgender op te groeien in Kansas City, omdat 'iedereen er zo tegen was en het fout vond'. Veel mensen dachten dat het een ziekte was, voegde hij er aan toe. Jay beschreef hoe sommige leerlingen op de middelbare school geen potlood zouden gebruiken dat hij eerder had aangeraakt omdat ze dachten dat transgender zijn 'besmettelijk' was.

Bekijk hieronder de video waarin Ellen sprak met Jay. Onder de video een link naar meer info rond de docu 'Transhood' met de mogelijkheid om deze te streamen.- Website hbo docu Transhood (stream docu, info, ...) ==> Klik hier
- Links voor Belgische transgenders ==> Klik hier

Lees ook
Meerderheid trans personen denkt op leeftijd van 7 jaar na over eigen identiteit (2020)
Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 10 May, 2021 en 529 keer gelezen.