Oost-Vlaamse gemeente legt regenboogzebrapaden aan en doet meer.Steeds meer gemeenten en steden die een regenboogzebrapad aanleggen beseffen dat er meer nodig is en gaan daarvoor ook over tot daadwerkelijke actie, zoals in de gemeente Erpe-Mere (Oost-Vlaanderen).

Al minstens twee regenboogzebrapaden komen er in Erpe-Mere. Een gelegen nabij het jeugdhuis in de Dorpstraat en een in de Kloosterstraat ter hoogte van de Sint-Jozefschool. "Die plekken zijn bewust gekozen omdat er veel jonge mensen passeren en omdat heel wat tieners, vaak in stilte, vechten tegen of worstelen rondom hun geaardheid, " aldus Schepen Van Keymolen (CD&V). Mogelijk komt er ook nog een regenboogzebrapad aan de oversteekplaats van de Oudenaardsesteenweg aan het gemeentelijk domein Steenberg.

Op 17 mei (Internationale Dag tegen Holebi- & Transfobie hijst men in Erpe-Mere, net als in bijna alle andere Vlaamse gemeenten en steden de regenboogvlag. Maar, er zal nog meer gebeuren aldus Van Keymolen, "Onze gemeentelijke medewerkers krijgen binnenkort vormingen en we richten in samenwerking met de holebi & trans+ vereniging Phao uit Aalst activiteiten in voor de doelgroepen, om te beginnen met op 20 mei een online lezing en vraagmoment met transgender Senne Misplon. Inschrijven en meer info => Klik hier

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad of waar er een op komst is: (Een regenboogzebrapad is wettelijk geldig op voorwaarde dat de witte vlakken worden behouden).
Provincie Antwerpen:
Aartselaar, Beerse, Berlaar, Boom, Geel, Hoogstraten, Kalmthout, Lier, Mechelen, Niel, Rijkevorsel, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout en Westerlo.
Provincie Limburg:
Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen:
Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth, Oosterzele, Sint-Niklaas, Wetteren, Zele, Zottegem en Zulte.
Provincie Vlaams Brabant:
Affligem, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw en Tienen.
Provincie West-Vlaanderen:
Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Oudenburg, Staden, Tielt en Torhout.
Brussel:
Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond de Sint Jacobswijk.

Lees ook
Herentals en buurgemeenten kleuren weldra regenboog en meer
Oost Vlaamse gemeente wil geen regenboogzebrapad
Doet jouw gemeente/stad mee aan de Internationale Dag tegen Holebi- & Transfobie?
Eerste Regenboogbrug staat in Vlaams Brabant
Weer nieuwe plaatsen met Regenboogzebrapad en 1 zeer uniek
17 Mei in Oost Vlaanderen (bestel pakket of download poster)

Bron: holebi info eigen berichtgeving & hln.be - Mei 2021

Dit bericht is gepost op 07 May, 2021 en 593 keer gelezen.