Eerste Regenboogbrug staat in Vlaams Brabant.Een regenboogzebrapad, een regenboogzitbank passeerden al meermaals de revue in ons landje. Sinds kort is daar nu ook een regenboogbrug bij gekomen, de eerste in zijn soort, en die staat in Diest (Vlaams Brabant).

De locatie is de voetgangersbrug over de Demer. Deze is volgens schepen van van Diversiteit, Monique De Dobbeleer (DDS) niet zomaar gekozen. "Het is een belangrijke verbindingsbrug tussen het station en de binnenstad. We willen vooral een statement maken. Het statement zit vooral in de symboliek, het is een verbindingsbrug waarover veel mensen de stad binnenkomen of verlaten. Zo bouwen we nu letterlijk een brug voor alle inwoners en bezoekers, want iedereen is welkom in Diest en moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht iemands gender of geaardheid, " aldus De Dobbeleer die verder nog stelt:

"Mensen moeten kunnen terecht komen, mensen moeten weten dat ze niet anders zijn dan anderen. We denken soms dat we daar al heel ver in staan, maar je ziet dan toch dat er nog heel gekke dingen gebeuren. Sommige holebi-koppels durven elkaar niet kussen in het openbaar, ze moeten eerst kijken of het wel kan. Ik kan met niet voorstellen dat we nog steeds zo denken. Het is daarom belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Homofobie is nog altijd een feit.

7 op de 10 holebi-personen in Belgiƫ durven niet (altijd) hand in hand over straat lopen met hun partner. Sensibilisering in alle geledingen van de samenleving blijft een belangrijke stap. De stad Diest wil op deze manier letterlijk in de verf zetten dat iedereen welkom is. Ik denk dat we geen duidelijker toegangspoort tot de stad konden hebben. Ze ligt mooi. Breed genoeg om goed visueel te zijn. En we merken dat ze nu al een beetje Leeft in Diest en ze is eigenlijk nog maar net af. Je ziet hoe je soms met een duidelijk statement een boodschap kan doen leven. je voelt dat het klopt, " aldus De Dobbeleer.

Lees ook
Weer nieuwe Vlaamse plaatsen met regenboogzebrapad + lijstje

Bron: hln.be & holebi info - April 2021
.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2021 en 661 keer gelezen.