17 Mei in Oost Vlaanderen (bestel pakket of download poster).In Oost Vlaanderen is men al in volle voorbereiding voor een corona proof editie van 17 mei (Internationale Dag tegen Holebi- & Transfobie). Mensen die in de provincie wonen kunnen bovendien mee doen om holebi en transgender+ personen meer onder de aandacht te brengen. Mensen die niet in de provincie wonen kunnen een gratis poster downloaden en deze ophangen.

Het Oost Vlaamse regenbooghuis (koepel van holebi & trans+ organisaties van de provincie & ontmoetingsplaats) Casa Rosa verstuurde volgend bericht de wereld in:

IDAHOT staat weer voor de deur en ook dit jaar willen we dit niet onopgemerkt laten voorbij gaan. We roepen iedereen massaal op om de regenboog in beeld te brengen. Jij kan ook helpen door jouw vlag uit te hangen of een sticker- en posterpakket te bestellen!

Op 17 mei is het dus terug zover: de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Op deze dag maken we allemaal samen een vuist tegen elke vorm van holebi- en transfoob geweld. Net als vorig jaar zullen alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten massaal de regenboogvlag hijsen. Doen jullie ook mee? Om jullie bij te staan ontwierp Casa Rosa, voor deze editie, een kleurrijke sticker en een 'zonder LGBTI+-haat straat'-poster die je kan kleven op een opvallende plaats of presenteren aan jouw vensterraam.

Doe je graag mee? (bestel / download)
- Bestel een sticker- en posterpakket (opgelet enkel indien je in Oost Vlaanderen woont) ==> KLIK HIER
- Gratis (voor iedereen) poster 'zonder lgbti+ haat straat' downloaden (pdf-format) ==> KLIK HIER

Maak vervolgens een leuke foto met je stickers of poster en deel deze op sociale media met de hashtags #idahotbe en #zonderlgbtihaatstraat.
Aarzel zeker niet om anderen op de hoogte te brengen van de actie, zodat ook jullie omgeving deel kan nemen aan onze gezamenlijke strijd voor een meer inclusieve maatschappij! Opgelet: Bestellen is mogelijk tot woensdag 5 mei 12:00 uur.

Blijf verder op de hoogte van alles rond 17 mei in de provincie Oost Vlaanderen via Casa Rosa (regenbooghuis O-Vlaanderen):
Website Casa Rosa ==> Klik hier
Facebook Casa Rosa ==> Klik hier
- Wie niet in O-Vlaanderen woont kan de website van het regenbooghuis van je provincie in het oog houden - links onder verklarende woordenlijst.

Wereldwijd
De Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie viert men wereldwijd.
17 mei is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening te boek.
De eerste IDAHOT dag ging door in Canada in 2003. Sinds 2005 viert men de dag in tal van andere landen wereldwijd.
In tal van landen laten gemeenten ( o.a Belgie, Nederland, Canada, Groot-Brittanniƫ) op 17 mei de regenboogvlag wapperen aan een gemeente- of stadhuis of elders, als teken van solidariteit met holebi's en transgender+ personen.

Verklarende woordenlijst
- IDAHOT = Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.
- HOLEBI = Homo - Lesbisch - Biseksueel
- LGBTI+ = Lesbian - Gay - Bisexual - Transgender - Intersex (de + staat voor alle anderen zoals: genderfluide of niet binaire personen, panseksuelen, aseksuelen, genderqueers, twijfelaars, drags ...).
- Transgender = koepel genderidentiteiten (geen seksuele geaardheid) waaronder onder andere: transseksuelen, genderfluide & niet binaire personen, agenders, en anderen die zich niet thuis voelen binnen de tweedeling man of vrouw.

Anderen regenbooghuizen
Antwerpen - Roze Huis ==> Klik hier
Brussel - Rainbowhouse ==> Klik hier
Limburg - Regenbooghuis ==> Klik hier
Vlaams Brabant - UniQue ==> Klik hier
West-Vlaanderen - Rubus ==> Klik hier


Bron: holebi info eigen berichtgeving Ć©n casarosa mail aan holebi info
.

Dit bericht is gepost op 28 April, 2021 en 1101 keer gelezen.