Buren schilderen huis in regenboog kleuren na homofobe bedreigingen.Toen Mykey O'Halloran in februari naar Phillip Island in Australië verhuisde, had hij het plan om zijn bugalow in de kleuren van de regenboog (symbool holebi's & trans wereldwijd) te schilderen. Een kleine groep buren was het daar niet mee eens, maar een enorm grote groep buren en zelfs mensen van verder weg dachten er anders over.

Mykey kreeg op een dag vijf agressieve mannen aan zijn deur. Een van hen bedreigde hem met de dood als hij zijn huis in de kleuren van de regenboog zou schilderen en sprak daarbij zeer homofobe taal. Een andere man liet weten dat hij wel zou zien wat er zal gebeuren als hij door zou gaan met zijn plannen. Mykey was onder de indruk en besloot zijn plannen te laten varen.

Wel diende Mykey een klacht in bij de politie die kort nadien een 23-jarige oppakte wegens onwettige mishandeling en dreigementen om te doden.

Een meerderheid van de andere inwoners lieten weten het niet eens te zijn met de homofoben waarop ze zich verzamelden. Vier weken later kwamen meer dan honderd mensen samen om het huis van Mykey in de regenboog kleuren te schilderen, er waren zelfs mensen bij die helemaal uit Melbourne kwamen. En Dulux Australia Phillip Island doneerde veertig liter verf. Na een weekend was het huis van Mykey helemaal geschilderd in de regenboog kleuren (zie foto).

"Na een orkaan komt er een regenboog", schreef Mykey dankbaar op Facebook. “Zoveel steun en liefde van de gemeenschap van iedereen die vandaag langskwam om hallo te zeggen of een kwast oppakte en hielp bij het realiseren van mijn regenbooghuis. Ik waardeer elke positieve boodschap die ik de afgelopen maand heb ontvangen, de woorden van aanmoediging om mezelf te zijn, woorden van liefde en waardering voor het opstaan en het niet toestaan van slecht gedrag."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2021

.

Dit bericht is gepost op 23 April, 2021 en 732 keer gelezen.