Elliot Page roept volgers op zich te verzetten tegen anti trans wetten.Acteur Elliot Page, 34, heeft zich op sociale media uitgesproken tegen de golf van 'wrede en discriminerende anti transgender wetten' die de VS sinds kort overspoelen. Daarbij spoort hij zijn volgers aan hetzelfde te doen.

Page is niet te spreken over het feit dat er in tal van republikeinse staten anti transgender wetten worden ingevoerd. Gaande van een verbod op pubertijd blokkers voor transgender kinderen, het op scholen verbieden van transgender meisjes in vrouwelijke sportteams. Het toestaan dat gezondheidswerkers transgenderzorg weigeren, het toestaan dat dokters transgender kinderen opvolgen, en zelfs het definiƫren van ouders die hun transgender kind aanvaarden zoals ze zijn en hen daarom brandmerken als 'kindermisbruikers'.

Naast een foto waarop hij een bord met 'bescherm trans-kinderen' vasthoudt, schreef Page op Instagram: 'Terwijl ik kijk naar de beweging van deze die transjongeren in de VS aanvallen, vooral deze week in Florida, Alabama, Texas en North Dakota, ben ik denkend aan mijn trans-broers en zussen en de collectieve pijn die onze gemeenschap moet doorstaan om keer op keer te strijden voor ons bestaansrecht. Deze wetten zijn verontrustend, wreed en vermoeiend."

Page riep vervolgens zijn fans op zich te verzetten tegen anti transgender wetten. "Spreek je lokale politici aan, zeg dat ze zich moeten verzetten tegen wetgeving die ons discrimineert. Vertel hen dat onze toegang tot gezondheidszorg een onvervreemdbaar mensenrecht is, zeg hen dat ze transkinderen moeten laten sporten."

Anti transgender wetten
- In maart van dit jaar was de staat Arkansas de eerste die pubertijd blokkers voor transgender kinderen bij staatswet verbied.
- In Texas werd deze week dezelfde wet geĆÆntroduceerd waarbij men ouders die hun transkind steunen worden gebrandmerkt als 'kindermisbruikers', idem voor artsen die transgender kinderen begeleiden. Een gelijkaardige wet is op komst in Alabama.
- In Mississippi werd in maart een wet aangenomen die transvrouwen verbied te sporten in een vrouwenteam en transmannen verbied te sporten in een mannenteam, idem voor schoolgaande jeugd. Dezelfde wetten werden eerder aangenomen in Arkansas, Tennessee, Noord Dakota en Florida.
- De opkomst van anti transgender wetten in republikeinse staten is een gevolg van het anti transgender beleid van voormalig president Trump, die tijdens zijn ambtstermijn tal van anti transgender wetten invoerde. Huidig president Biden zal deze allen terug draaien, maar tegen wetten die een staat in voert kan hij niets doen. De verdeeldheid van de Amerikanen zorgt er voor dat er grote verschillen zijn in de vele staten, waarbij wanneer het gaat om transgenders en holebi's de republikeinse staten anti wetten invoeren, en de democratische pro wetten invoeren en anti wetten afschaffen. En heel af en toe zijn er uitzonderingen, waarbij bijvoorbeeld een republikeins gouverneur zijn veto stelt tegen een anti transgender wet zoals recent gebeurde in Arkansas, maar volgens de huidige staatswet kunnen plaatselijke politici dit veto negeren.

Lees ook
President Biden schaft verbod transgenders in het leger af
Postief en negatief nieuws vanuit de VS
President Biden tekende pro holebi & trans+ wet

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2021

Dit bericht is gepost op 19 April, 2021 en 635 keer gelezen.