Katholieke priesters organiseren massa homohuwelijk ceremonie.

Rooms Katholieke priesters en andere geestelijke leiders organiseren binnenkort een massa homohuwelijk ceremonie in Duitsland. Dit doen ze uit protest vanwege de uitspraken van het Vaticaan en de Paus vorige maand. In een brief vanuit het Vaticaan, ondertekend door de Paus, stelde men dat de kerk geen relaties van homo of lesbische koppels kan zegenen omdat 'God de zonde niet kan zegenen.'

Van over de hele wereld reageerde katholieke priesters en gelovigen negatief op deze uitspraken (er zijn zoals altijd ook anderen). In protest gaat men op 10 mei een massa homohuwelijk ceremonie organiseren onder de noemer, 'Love Wins, Blessing Service for Lovers'. Op verschillende plaatsen in het land zullen homo en lesbische koppels samen in een kerkelijke huwelijksceremonie stappen. De kerkleiders benadrukken dat ze niemand willen discrimineren en dat natuurlijk ook hetero koppels mogen deelnemen aan het massahuwelijk evenement.

In 2019 sprak de Evangelische (protestantse) kerk van Berlijn zijn spijtbetuigingen uit over hun houding tegenover holebi's en transgenders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Massa huwelijk ceremonies ontstonden in de jaren zestig, voornamelijk in Aziatische landen, en waren destijds enkel toegankelijk voor hetero koppels. De volgende jaren werden er wereldwijd gelijkaardige ceremonies georganiseerd. Sinds de laatste tien twintig jaar staat men in steeds meer landen toe dat ook homo en lesbische koppels deelnemen aan een massa huwelijk ceremonie, vooral in landen waar er (nog) geen homohuwelijk is zijn ze erg populair.

Lees ook
Opschudding om zeer homofobe uitspraken van paus en vaticaan (2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2021
.

Dit bericht is gepost op 16 April, 2021 en 663 keer gelezen.