Twee Queens op muurschildering in de VS.In 2008 maakte kunstenaar Gus Cutty een muurschildering van zangeres en holebi & trans+ icoon Dolly Parton, 75. Het werk kwam op de muur van het Beauty Parade Hair Salon in West Asheville, North Carolina. Saloneigenaar Terra Marshall vertelde eind vorige maand dat de muurschildering de afgelopen weken zou worden bijgewerkt, en plaatste zelfs een foto van het bijna voltooide stuk. Mensen kwamen regelmatig kijken en vroegen zich af welke artiest naast Parton zou verschijnen.

Afgelopen maandag was het nieuwe kunstwerk klaar, en nu prijkt naast Dolly niemand minder dan RuPaul, 60, drag queen icoon en openlijk homo. Kort na de bekendmaking stuurde RuPaul een tweet de wereld in waarin hij schreef: “Gorgeous! I hope it’s real.’ En ja het is écht. Volgens Marshall zei: 'Dolly en RuPaul zijn nu samen vereeuwigd en geëerd, een prachtig eerbetoon aan onze twee queens (koninginnen).

RuPaul en Dolly Parton zijn al jaren bevriend en de Ru interviewde in december de countrymuzieklegende voor Marie Claire. De twee spraken over hun pruikencollecties, hoge hakken en mode keuzes tijdens het koken van ontbijt. Parton zei dat ze altijd hoge hakken draagt, RuPaul liet weten dat hij die thuis niet draagt.

De mensen achter de RuPaul Drag show willen al jaren dat Dolly eens in het programma verschijnt, maar tot op heden liet haar mega drukke agenda dat nog steeds niet toe.

Parton werd al meermaals uitgroepen als holebi & trans+ icoon van het jaar vanwege haar jarenlange inzet voor de gelijke rechten van holeb's en transgenders waaronder enorm veel Parton fans. In 2019 bewerkte ze haar wereldhit 'Jolene' om tot een gay song speciaal voor haar holebi & trans+ fans. Haar thema park Dollywood lokt jaarlijks duizenden holebi & transgender fans wegens een mix tussen gay en kitch en veel fun.

Lees ook
Kinder- jeugdboekje van RuPaul op komst (2020)
RuPaul schreef Emmy geschiedenis + video (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

*

Dit bericht is gepost op 08 April, 2021 en 638 keer gelezen.