Politicus en man gedwongen verhuizen na doodsbedreigingen.De Ierse politicus Leo Varadkar (foto rechts) en zijn partner Matt (foto links) werden recent gedwongen hun huis te verlaten nadat ze homofobe en andere doodsbedreigingen hadden gekregen van extreemrechts, sommige van die ernstige doodsbedreigingen waren zeer homofobisch, aldus de Ierse Sunday Independent.

Varadkar en zijn partner Matt kregen naar verluidt het advies van de Ierse politie om hun huis in Castleknock, Dublin, te verlaten toen de bedreigingen escaleerden. Ze zijn nu extra beveiligd door de politie en bevinden zich op een veiliger locatie. De meest recente doodsbedreigingen gericht tegen Varadkar, die momenteel dienst doet als plaatsvervangend leider in de Ierse regering, zouden "bijzonder smerig" zijn.

Daarnaast is hij ook het doelwit van anti-lockdown extremisten en loyalistische paramilitairen uit Noord-Ierland. De doodsbedreigingen worden door veiligheidsbronnen als "geloofwaardig" beschouwd. De laatste bedreigingen kwamen nadat zijn huisadres naast een muurschildering op een muur in Belfast was geschilderd. Eerder was hij ook het onderwerp van dreigende grafffeiti in Belfast in januari, wat hem er toe aanzette de grens met Noord-Ierland niet meer over te steken, aangezien de spanningen in loyalistische gemeenschappen rond de Brexit-overeenkomst en de Ierse grens toenamen.

Varadkar zorgde in 2015, tijdens het referendum over gelijkheid van het huwelijk in Ierland, voor schokgolven door het Ierse politieke systeem toen hij live op de radio uit de homo kast kwam. In 2017 schreef hij geschiedenis als eerste openlijke homo premier van Ierland, bovendien ook de jongste ooit en de eerste van Aziatische afkomst. Varadkar werd geboren in Dublin als zoon van een Indiase geneesheer en een Ierse verpleegster. Sinds 27 juni 2020 is hij de vicepremier nadat zijn partij tal van zitjes verloor tijdens de laatste verkiezingen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2021

Dit bericht is gepost op 05 April, 2021 en 748 keer gelezen.