Japan gaat vooruit met gelijke rechten holebi's.Een gemeente (met bijna 1 miljoen inwoners) in Tokio is begonnen met het certificeren van de relaties van homo's en lesbiennes en hun kinderen. Een krachtige stap vooruit in een land waar het homohuwelijk nog niet erkend is.

Het resultaat is een nieuw certificeringssysteem voor partnerschap en gezin dat partnerschappen zal uitgeven om familierelaties te erkennen van homo en lesbische koppels en minderjarigen onder de 20 jaar die bij een van hen in de gemeente Adachi wonen. Daarbij komen alle ongehuwde inwoners van Adachi Ward, inclusief buitenlanders in aanmerking voor de nieuwe regeling.

Daarmee is sinds donderdag de Adachi-wijk de eerste gemeente in Tokio die kinderen van homo en lesbische koppels, zowel biologische als geadopteerde, en hun gezinsleden erkent. Het voegt zich daarmee bij de honderd lokale overheden in Japan die al legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels toestaan, waarbij men de kinderen (nog) niet erkent. Hoewel ze geen echte wettelijke basis hebben word de actie zeer positief onthaald door Japanse holebi's en sympathisanten.

In maart van dit jaar deed een Japans district hof al een historische uitspraak die er op termijn voor kan zorgen dat het homohuwelijk niet langer verboden is. Meer daarover kan je lezen via onderstaande link:

Lees ook
Japans districtshof doet historische uitspraak over holebi's (Maart 2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2021


*

Dit bericht is gepost op 03 April, 2021 en 631 keer gelezen.