10e Regenboogzebrapad in provincie Oost-Vlaanderen + lijstje.Ook in Oost-Vlaanderen legde men recent een regenboogzebrapad aan. Dit keer in Zottegem. De gemeente doet dit naar eigen zeggen met een duidelijk signaal tegen zinloos geweld, homofobie en transfobie.

Om aan elke Zottegemnaar en aan elke bezoeker van het stadscentrum deze boodschap mee te geven, koos het stadsbestuur voor een locatie waar iedereen veel passeert: de Heldenlaan", klinkt het.

Net als in Sint-Pieters-Leeuw en in Scherpenheuvel-Zichem (Vlaams-Brabant) waarover je zondag kon lezen bij holebi info, komt men in Zottegem ook met een dubbele boodschap bij de inhuldiging van het regenboogzebrapad, namelijk een pleit tegen homohaat naar aanleiding van de eerste Vlaamse homofobe moord (David P).

In een statement van de Zottegemse oppositiepartij Open Vld schreef men:
"Symbolen zijn de uitdrukking van waarden die we willen uitdragen. Ze brengen ook vaak hevige emoties op gang. Symbolen hebben ook een belangrijke sociale functie. We geven ermee te kennen tot welke groep we behoren. We hebben allemaal een enorme behoefte om tot een groep te behoren en samen te komen. Ik denk dat het voor veel mensen daarover gaat: Wij, alle politieke partijen samen, tegen homohaat. Hoe schoon zou het zijn als alle fracties van de verschillende politieke kleuren samen die regenboog vormen én zo een duidelijk statement neerzetten op maandag 17 mei, Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie. We zijn dan ook blij met de komst van een regenboogzebrapad. Dit regenboogzebrapad is een eerste aanzet en het teken dat wij ons verzetten tegen elke vorm van discriminatie of geweld en zo komt onze stad op voor het welzijn van de holebi en transgender gemeenschap," aldus gemeenteraadslid Sven Mornie. Die er aan toevoegde: "Om aan elke Zottegemnaar en aan elke bezoeker van het stadscentrum deze boodschap mee te geven, koos het stadsbestuur voor een locatie waar veel volk passeert: de Heldenlaan. Het zebrapad ter hoogte van het kruispunt met de Neerhofstraat aan de ene kant en de Laurens De Metsstraat aan de andere kant is dus ideaal gelegen."

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad:
(Een regenboogzebrapad is wettelijk geldig op voorwaarde dat de witte vlakken worden behouden).


- Provincie Antwerpen: Beerse, Berlaar, Boom, Hoogstraten, Lier, Mechelen, Niel, Rijkevorsel, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout en Westerlo.

- Brussel: Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond Sint Jacobswijk.

- Provincie Limburg: Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.

- Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth - Sint-Niklaas, Zele, Zottegem en Zulte.

- Provincie Vlaams Brabant: Halle, Keerbergen, Leuven, Oudenburg, Scherpenheuvel-Zichem en Sint-Pieters-Leeuw.

- Provincie West-Vlaanderen: Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede en Torhout.

Bron: hln.be - lijstje: holebi info - Maart 2021


.

Dit bericht is gepost op 30 March, 2021 en 606 keer gelezen.