Antwerps Travestie ambiancerestaurant zoekt dringend jou hulp + video.Danny Calander, beter bekend als Zsa Zsa L'Amor (drag queen), is een crowdfunding gestart om de bekende showtempel Mask'ara te redden. Dit jaar bestaat de zaak 19 jaar, maar het ambiancerestaurant in het centrum van Borsbeek (Antwerpen) staat te koop.

Bijna twintig jaar
Het restaurant en de travestieshows van Mask’ara zijn sinds negentien jaar een begrip tot ver buiten Borsbeek. Maar recent kregen zaakvoerders Danny en Davy van de eigenaar te horen dat het gebouw aan de Jozef Reusenslei op de markt komt. “Dit heeft ons uiteraard erg verrast, maar wij willen het pand nu zelf kopen. We hebben er doorheen de jaren zwaar in geïnvesteerd. Iedere vijf jaar vernieuwen we bijvoorbeeld ons interieur”, vertelt Danny, die zelf bekend is als Madame Zsa Zsa Lamor.

Crowdfunding
Vanwege hoge kosten in de zaak in combinatie met de lockdown waardoor de zaak al een jaar dicht is, hopen Danny en Davy het pand zelf te kunnen kopen, maar daarvoor is geld nodig. Om het concept veilig te stellen zijn ze een crowdfunding gestart. “We hebben veel volgers op Facebook en hopen dat er velen hun steentje zullen bijdragen. We hebben er aan gedacht om onze zaak te verhuizen. Zo hadden we een pand in Hemiksem op het oog, maar een oude eik verplant je ook niet zomaar. Met de crowdfunding willen we het geld voor de notaris en het voorschot bij elkaar krijgen. Voor de rest van de aankoopprijs is de bank helemaal mee met ons verhaal. We zijn trouwe betalers.”

Mask'ara wil na 19 jaar blijven bestaan
Danny hoopt dat de crowdfund een succes wordt, want na negentien jaar heeft hij er nog steeds zin in. “Ik heb altijd gezegd dat ik op een podium wil staan, zolang ik applaus krijg. Aangezien ik dit nog steeds krijg, doe ik met plezier verder.” Ook de klanten weten hun weg na bijna twintig jaar nog vlot te vinden naar Borsbeek. Ik zie zestienduizend mensen per jaar bij Mask’ara. Iedere avond is tot zestig procent van de toeschouwers een eerste maal bij ons te gast. We spreken dus weer een nieuwe generatie aan. Eén van de redenen van dit succes is dat we twee shows per jaar maken.” Ook na de lockdown blijft het er goed uitzien. “De avonden van 1 en 8 mei zijn helemaal volzet. Ik hoop echt dat we op 1 mei mogen openen. Anders moet ik voor een vierde maal gaan afbellen.”

Mask'ara, met Zsa Zsa Lamor (ook bekend van Belgium's Got Talent) werd meermaals uitgeroepen tot beste spektakelrestaurant van België, en verschillende keren wonnen ze prijzen en awards, zoals showtempel van het jaar, beste komische acts, beste showgroep van het jaar enz. Om deze veelbelovende zaak te vrijwaren hopen Danny en Davy het pand te kunnen aankopen.

Steun Mask'ara en doe een financiele bijdrage
- Wie de zaak wil steunen kan een financiele bijdrage leveren ==> (via facebook, klik doneren) Klik hier
- Voor wie geen creditcard heeft, kan je rechtstreeks storten op de geblokkeerde rekening met volgende nummer: BE61 7506 9979 2417.
- Meer info website => Klik hier en / of via Facebook => Klik hier

Facebook video oproep van Danny


Bron: mask'ara & gva.be - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 29 March, 2021 en 795 keer gelezen.