Vijfde & Zesde regenboogzebrapad in Vlaams Brabant + lijstjeRecent kwam vanuit Sint-Pieters-Leeuw, het bericht dat men in de gemeente een regenboogzebrapad gaat aanleggen ter nagedachtenis aan de homofobe moord op David Polfliet. Vlak voor zijn dood was hij nog werkzaam als machinist van de bandenkraan die teelaarde in de groenzones van het Koning Albertplein in het Negenmanneke verspreidde.

Een zesde regenboogzebrapad in Vlaams Brabant komt er binnenkort in Scherpenheuvel-Zichem. Het initiatief komt van N-VA fractieleidster Allessia Claes met een dubbele boodschap, allereerst zoals steeds voor meer aanvaarding en zichtbaarheid van holebi's & transgenders en tegen holebi- transfobie, ten tweede als protest tegen de moord op David P in Beveren. "We moeten een duidelijk signaal geven dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Met dit zebrapad zetten we letterlijk in de verf dat iedereen welkom is in onze stad, ongeacht je geaardheid", aldus Claes.

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad:
(Een regenboogzebrapad is wettelijk geldig op voorwaarde dat de witte vlakken worden behouden).

- Provincie Antwerpen: Beerse, Berlaar, Boom, Hoogstraten, Lier, Mechelen, Niel, Rijkevorsel, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout en Westerlo.
- Brussel: Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond Sint Jacobswijk.
- Provincie Limburg: Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
- Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth - Sint-Niklaas, Zele en Zulte.
- Provincie Vlaams Brabant: Halle, Keerbergen, Leuven, Oudenburg, Scherpenheuvel-Zichem en Sint-Pieters-Leeuw.
- Provincie West-Vlaanderen: Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede en Torhout.

Bron: hln.be - lijstje: holebi info - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 28 March, 2021 en 615 keer gelezen.