EU sanctioneert Tsjetsjenie om schending holebi & trans rechten.Vanwege het schenden van de mensenrechten van holebi's in Tsjetsjeniƫ, heeft de EU zopas Aiub Vakhaevich Kataev, een hoge ambtenaar bij het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken in Tsjetsjeniƫ, en Abuzaid Dzhandarovich Vismuradov, vice-premier van de regio en commandant van een speciale veiligheidseenheid, gesanctioneerd.

Dit houdt onder andere in dat hun tegoeden worden bevroren en dat ze worden onderworpen aan een reisverbod binnen de EU, en dat ze mensen of organisaties verbieden geld aan hen ter beschikking te stellen. "De repressie is gericht tegen de houding van de heren tegen holebi's en transgenders," zei men in een artikel verschenen in het EU publicatieblad.

Hoewel de actie van de EU om de daders te sanctioneren geen juridische gevolgen zal hebben in Rusland, zal het degenen die bij het regime betrokken zijn ervan weerhouden EU-landen binnen te komen en geld naar banken te sluizen.

Beide mannen staan al onder Amerikaanse sancties voor mensenrechtenschendingen, net als de tirannieke Tsjetsjeense leider en Poetin-bondgenoot, Ramzan Kadyrov. En in december voerde het VK soortgelijke sancties in tegen Magomed Daudov, woordvoerder van het Tsjetsjeense parlement, Aiub Kataev, hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken, en Apti Alaudinov, vice-minister en generaal-majoor van de politie. Het legde ook sancties op aan de Terek Special Rapid Response Unit, een militaire tak van de nationale garde van Rusland, vanwege hun rol in het beledigende regime.

Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken weerlegt alle beschuldigingen, aangezien Kadyrov en zijn bondgenoten officieel ontkennen dat er holebi en transgenders bestaan in zijn land, laat staan een homo-zuivering. Hun ontkenningen worden echter tegengegaan door tientallen aangrijpende vluchtelingenrapporten van holebi's en transgenders die zijn opgesloten, geslagen, gemarteld en vermoord in de zogenaamde homo concentratiekampen.

Lees ook
Leven van Tsjetsjeense holebi's & trans (opnieuw) in gevaar (Februari 2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 27 March, 2021 en 614 keer gelezen.