Italiaanse holebi's willen beschermende wet na aanval op homo's.Italiaanse holebi's en sympathisanten roepen politici op verder werk te maken van de haatmisdaad wet nadat een homo koppel op brutale wijze werd aangevallen in Rome. Bovendien gaat net als in veel andere landen het aantal haatmisdaden tegen holebi's in stijgende lijn.

De feiten speelden zich af in het Valle Aurelia metro station in februari van dit jaar, en kwam onder nationale aandacht nadat recent een video werd gedeeld van de feiten, die ook op de Italiaanse Tv werd getoond. Een homo koppel werd in elkaar geslagen nadat ze elkaar een onschuldig afscheidskusje gaven op het station.

De aanval roept politici nu op om een passage aan de haatmisdaad wet, die al in november vorig jaar politiek werd goedgekeurd door het lager huis, verder te behandelen zodat de wet van kracht kan gaan. De wet werd en word tegen gehouden door extreem rechtse partijen en religieuze leiders.

Aan de haatmisdaad wet die al bestaat, die vrouwen, mensen met een handicap, haatmisdaden op basis van ras, religie en afkomst moet beschermen, werden in november vorig jaar holebi's en transgenders toegevoegd. Maar omdat de wet wordt tegen gehouden door religie en extreem rechts is de toevoeging nog niet van kracht. Wanneer het hoger huis de toevoeging goedkeurt riskeren mensen die haatmisdaden plegen tegen holebi's en transgenders meteen een celstraf van achttien maanden.

De burgemeester van Rome, Virginia Raggi, van de politieke partij Five Star Movement, schreef op Twitter dat de aanval een "ondraaglijke overtreding tegen onze hele gemeenschap" was, en voegde eraan toe: "Alle vormen van discriminatie en geweld moeten krachtig worden veroordeeld.

Italie en gelijke rechten holebi's en transgenders:
- Antidiscriminatiewet op de werkvloer sinds 2003.
- Het homohuwelijk is nog steeds verboden.
- Homo en lesbische koppels kunnen sinds 2017 wel een legaal partnerschap aangaan.
- Nationaal is adoptie recht voor homo & lesbische koppels verboden maar sommige regio's zouden het toch toestaan.
- Nationaal is ivf voor lesbische koppels verboden, maar sommige regio's erkennen de kinderen wel.
- Hoewel draagmoederschap voor alle koppels verboden is in Italië, werden er in sommige regio's al kinderen van homo koppels erkent.
- Antidiscriminatiewet (Levering van goederen en diensten en alle andere gebieden, inclusief indirecte discriminatie en aanzetten tot haat) niet nationaal van toepassing, enkel wet in volgende gebieden: Toscane, Piemonte, Umbrië, Sicilië, Emilia-Romagna en Campanië.
- Transgenders kunnen sinds 2015 zonder verplichte sterilisatie hun gender legaal laten aanpassen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021.

Dit bericht is gepost op 23 March, 2021 en 680 keer gelezen.