Celstraf voor Nederlanders die homo's beroofden na Grindr date.In Nederland zijn twee mannen veroordeeld tot effectieve celstraffen wegens het beroven van homo's die ze naar een date lokte via de homo dating app Grindr.

Tussen september 2019 en februari 2020 maakte de daders zeker acht slachtoffers. De twee daders maakte afspraakjes met mannen via Grindr en beroofden steeds hun 'date' met bruut geweld. Ze gingen daarbij steeds verder. Bij de eerste slachtoffers werd er vooral geduwd, geslagen en gedreigd met steken en zelfs schieten. De laatste slachtoffers werden vastgebonden met duckttape. Twee slachtoffers werden vastgebonden met duckttape en ontvoerd in de kofferbak van hun eigen auto, terwijl de daders met hun bankpas hun bankrekening plunderde.

De rechtbank in Breda veroordeelde de tot vijf en drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De dader van 20 afkomstig uit Kaatsheuvel kreeg vijf jaar celstraf, hij ontkende alles. De tweede dader een 19-jarige uit Loon op Zander werd van vier zaken vrijgesproken en kreeg daarom een lichtere straf van drie jaar. Hij had wel vier zaken bekend.

7 Veilige dating tips

1 Wees altijd voorzichtig wanneer je met iemand via het internet of dating app afspreekt.

2 Het verstandigste is om af overdag af te spreken en dus nooit 's avonds of ‘s nachts.

3 Spreek het liefst af op een zo openbaar mogelijke plaats met zoveel mogelijk volk in de buurt, tijdens de lockdown bijvoorbeeld in een winkelcentra of op een marktplein in de buurt van 'veel' winkelende mensen. Wanneer de horeca terug open gaat in een gezellig café overdag.

4 Hou het bij die ene afspraak in het openbaar. Ga niet met die persoon mee naar een afgelegen onbekende plaats, ga ook niet mee naar die persoon zijn woning. Iemand die serieuze bedoelingen heeft en niet enkel uit is op seks zal dit aanvaarden en de tijd nemen om jou te leren kennen om echt iets serieus uit te bouwen.

5 (dé belangrijkste tip) Breng altijd minstens één persoon op de hoogte van je date, vertel die persoon wanneer je afspreekt, welk uur, en waar. Spreek verder met die persoon af dat jij meteen na de date een sms stuurt dat je veilig bent (of terug thuis bent), zo weet die persoon dat hij / zij eventueel de politie kan inschakelen indien jij niets van je laat horen. Maak duidelijke afspraken met die persoon en hou je er aan, zodat hij / zijn niet onnodig de politie inschakelt omdat jij vergeten bent iets te laten weten.

6 Om zeker te zijn dat je date geen slechte bedoelingen heeft kan je het best meermaals in het openbaar afspreken, want wees er maar zeker van dat mensen met slechte bedoeling ook hier mee lezen en zich dan eventueel goed kunnen gaan gedragen bij een eerste date en je dan op een tweede date naar ergens lokken en je beroven of erger. En ja, dat is op zich niet zo leuk om meermaals in het openbaar af te spreken, maar wanneer jij écht op zoek bent naar iemand om een serieuze relatie mee op te bouwen, dan hebben jullie beter beide geduld om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen. En neen, je kent elkaar niet goed als je enkel weken, maanden praat via internet, elkaar leren kennen doe je in real life.

7 Maak geen seks date, ga niet in op een verzoek tot seks date. Wanneer je zelf enkel op zoek bent naar seks, weet dan dat daar andere plaatsen voor zijn, plaatsen waar je veiliger bent. Sommige homo en biseksuele mannen vinden elkaar daarvoor in een sauna. Anderen in een darkroom in sommige homo horeca (vanzelf sprekend wanneer die terug open gaan na de lockdown). Wees je er tot slot van bewust dat een relatie aangaan of seks hebben met iemand die jonger is dan 15 jaar strafbaar is. Meer hier over => Klik hier


Bron: rozegolf.nl & holebi info - Maart 2021
*

Dit bericht is gepost op 21 March, 2021 en 732 keer gelezen.