Moord op David was geen homohaat, aldus onderzoek.



In de nasleep van de moord op David in Beveren zijn nog acht jongeren opgepakt. Het gaat om leden van een beruchte bende die zich voor deden als pedojagers om een slachtoffer te bestelen, en volgens de onderzoekers ging het niet om homohaat.

Allereerst is het belangrijk dat iedereen weet dat een pedo (pedofiel, pedoseksueel) absoluut niet hetzelfde is als homoseksueel. En dat homo's mannen zijn die vallen op mannen van de eigen leeftijd en vooral binnen de grens van de meerderjarigheid (plus 18 jaar). Stellen dat een pedo hetzelfde is als een homo is zeggen dat appels en peren hetzelfde zijn. En tot slot, ja onder pedo's zijn er ook homo's (zeer kleine minderheid), maar evenzeer hetero's (meerderheid) en vrouwen en lesbiennes (minderheid). Verder is geweten dat véél mensen denken dat een relatie hebben of seks hebben met iemand tot 15 jaar niet strafbaar is als meerderjarige, dat is niet juist, meer info daarover onderaan.

Uit het onderzoek blijkt nu om te beginnen dat David niet is vermoord uit homo haat. Hij werd in de val gelokt door jongeren die zichzelf pedojagers noemen en het verschil niet kennen tussen homo's en pedo's. Volgens de krant het Laatste Nieuws zeiden de daders: We wilden ‘die vuile pedofiel’ gewoon een lesje leren. Hem een beetje bang maken, hem bestelen, meer niet. Zodat hij in de toekomst wel eerst twee keer zou nadenken voor hij nog eens met een minderjarige zou afspreken. Maar het was nóóit de bedoeling hem te vermoorden, echt niet.” aldus de getuigenis van de 16-jarige L.N uit Kieldrecht.

Volgens bronnen was het L.N die een vals profiel aanmaakte als 15-jarige (lees straks onderaan goed om weten) op Grindr. Hij wist dat hij met zijn jongensachtige zuiderse look goed in de markt lag. De avond van de afspraak werd David niet enkel opgewacht door L.N maar ook door K.B, 17 uit Verrebroek en R.P, 17 uit Antwerpen. Ze bedreigden hem met een pistool en een mes, en eisten zijn portefeuille. Volgens de daders kwam het toen tot een schermutseling, en werd David ‘per ongeluk’ geraakt in de dij. Het mes boorde zich door zijn slagader en hij bloedde dood.

In de weken voor de moord maakte de bende op dezelfde manier nog afspraakjes met drie slachtoffers, die in elkaar werden geslagen en werden overvallen. Het waren niet altijd dezelfde leden die de overvallen pleegden, de samenstelling van de groep was bij elk feit verschillend. Na de verhoren van L.N., R.P. en K.B. en het uitlezen van hun gsm, kon de politie de voorbije weken acht andere leden van de bende arresteren. Het gaat om zeven minderjarigen en één meerderjarige. Zij worden volgens onze informatie niet verdacht van de moord op David P., maar wel van één of meerdere andere overvallen op homo’s. Ze zijn intussen ook geplaatst in jeugdinstellingen. De meeste verdachten waren op heel jonge leeftijd al vaste klant op het politiecommissariaat.

Vorige slachtoffers van de bende getuigden. Twee homo koppels gingen uit eten waarna ze nadien op L.N en K.B botsten, die toen amper 15 en 16 jaar waren. “Het ging ontzettend snel. Iemand uit ons gezelschap zag hoe L.N. plots in zijn zak greep en een pistool bovenhaalde. Hij had gelukkig de reflex om meteen een klap uit te delen, waardoor het wapen op de grond kletterde. Een normaal mens zou door de klap even groggy geweest zijn, maar L.N. krabbelde meteen recht en haalde een mes boven. K.B. stond een eindje verder: “Steken, steken, steken!”, riep hij. Gelukkig is het zover niet gekomen. Plots dropen ze allebei af.” Op basis van foto’s die de speurders hen tonen, konden de slachtoffers de daders aanwijzen.

Andere slachtoffers: “Ze hadden geen greintje schuldbesef. Het stond in de sterren geschreven dat er ooit een dode ging vallen.” Amper twee weken voor ze David P. in een dodelijke val lokten, stonden twee van de drie minderjarige daders nog in de jeugdrechtbank voor enkele andere straatovervallen. Eén van hun slachtoffers getuigt: “Ze hadden geen greintje schuldbesef. Het stond in de sterren geschreven dat er ooit een dode ging vallen.”

Op 25 maart velt de jeugdrechtbank een vonnis in hun zaak. “Maar dat is niet meer dan een juridische formaliteit. De twee zitten nu opgesloten en zullen zich moeten verantwoorden voor veel zwaardere feiten.”

Ter info
In België is het verboden om seks te hebben als meerderjarige (18 jaar) met iemand die jonger is dan 16. Seks hebben met iemand jonger dan 16 jaar is strafbaar. Méér weten (seks en de Belgische wet) ==> KLIK HIER

Lees ook
Homofobe daad na ophangen regenboogvlag n.a.v dood David.
Vlaams Parlement vraagt actie tegen holebihaat + video + links.
7 bekende Belg holebi's & trans over homo- transfobe ervaringen
Herdenkingsplaatje en regenboogvlag voor vermoorde David.
Waar komt homohaat bij jonge jongens vandaan? En vlag aan Wetstraat
Daders homo moord gaven zichzelf aan + politieke e.a reacties
Oost-Vlaamse homo vermoord terug gevonden, slachtoffer van homo haat.

Bron: hln.be & holebi info - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 20 March, 2021 en 1244 keer gelezen.