Eerste trans vrouw van kleur in badpakken editie beroemd zine + video.Actrice en model Leyna Bloom, 27, schreef zopas geschiedenis als eerste transgender vrouw van kleur in de badpakken editie van Sports Illustrated (Amerikaans sporttijdschrift). Vorig jaar schreef de Braziliaanse Valentina Sampaio als geschiedenis als eerste trans vrouw in diezelfde editie van het beroemde magazine.

Bloom, die zwart en Filipijns is, vertelde The New York Times dat ze haar verschijning in het magazine wilde gebruiken als een platform voor activisme en transvertegenwoordiging onder de aandacht wilde brengen. Bloom werkte eerder al met grote merken als Tommy Hilfiger, H&M en Levi's. Ze was ook te zien in Vogue India en begon als transvrouw in het indiedrama Port Authority.

Bloom poseerde in 12 verschillende zwempakken uit één stuk voor de baanbrekende shoot. In een bericht op Instagram zei ze dat het idee dat ze als onderdeel van het nummer zou worden genoemd, haar vertelde dat ze het verdient "gekoesterd te worden". En zei dat de Sports Illustrated-zwempak editie "mijn vrouwelijkheid ondersteunt".

In een interview vertelde ze dat ze haar uiterlijk in de uitgave van het magazine wilde gebruiken om 'iets dat in de wereld ontbrak, trans schoonheid in alle soorten en maten' te promoten. Ik vertegenwoordig Filipina, Zwart, en mensen die immigrant zijn geweest." Maar bovenal zei ze dat ze wilde dat mensen zouden zien dat haar "autonomie" en "anatomie" "mooi" zijn. Bloom legde uit: "Ik wil dat mensen dat zien en zien dat je gerespecteerd, gewaardeerd en geliefd kunt worden, ongeacht je lichaamsvorm, genderidentiteit en de kleur van je huid."

Bekijk hier onder een video rond Leyna Bloom's verschijnen in het beroemde magazine:


Lees ook
Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie (2020)
Voor het eerst lesbische top sportster in Sport Illustrated (2019)
Ter extra info
- Transgender is geen seksuele geaardheid maar een genderidentiteit, men kan zowel holebi, panseksueel, hetero, aseksueel ... zijn.
- Transgender is eigenlijk een koepelterm voor trans vrouwen / mannen, cross dressers, personen die zich identificeren als gender non-binair of queer en iedereen die zich in de term kan vinden.
- Niet elke transgender gaat over tot gender veranderende operaties, sommige doen dat wel, andere niet, nog anderen half.
- Iemand die overgaat tot een volledig gender veranderende operaties noemt men transseksueel.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021
.

Dit bericht is gepost op 19 March, 2021 en 668 keer gelezen.