Cara Delevingne worstelt nog steeds met geaardheid.Vorig jaar kon je bij holebi info lezen dat topmodel Cara Delevingne uit de kast was gekomen als panseksueel. In een interview vertelt ze nu dat ze lang heeft geworsteld met haar seksuele geaardheid.

Ook gaf Delevingne toe dat ze eerder, onbedoeld homofoob was, iets waar ze zich vandaag nog steeds voor schaamt. "Ik groeide op in een ouderwets gezin. Ik kende niemand die homo of lesbisch was. Ik wist niet wat het was, en eigenlijk denk ik dat toen ik opgroeide ik niet op de hoogte was van het feit dat ik nogal homofoob was. Ik kon me niet voorstellen dat partners hetzelfde geslacht kunnen hebben, daar walgde ik zelfs van. Ik dacht toen, oh, dat zou ik nooit doen, dat is walgelijk."

Pas doen ze ouder werd leerde ze meer over haar eigen en andere mensen hun seksuele geaardheid, waardoor ze besefte dat ze jarenlang foute gedachten had ten opzichte van holebi's. Haar eigen jeugd en gedachten rond holebi's zorgde er voor dat ze lange tijd worstelde met haar eigen seksuele geaardheid. Ze kreeg zelfs last van hevige depressies en had ook zelfmoord gedachten, vooral omdat ze zich schaamde gevoelens te hebben die ze eerder verwierp. In het recente interview geeft ze toen nog steeds niet voor honderd procent in het reine te zijn met haar eigen geaardheid. "Er is nog een deel van mij dat zegt, ik wou dat ik hetero was.

Eerder kwam Delevingne uit de kast als genderfluid (genderidentiteit), daar voelt ze zich nog steeds goed bij. "Ik voel me meer op min gemak in de vloeibaarheid van wat het is om gewoon mens te zijn, zodat ik mezelf niet hoef te identificeren met één bepaalde gender. In het begin dacht ze lesbisch te zijn, maar gaande weg ontdekte ze dat ze meer aansloot bij panseksualiteit. "Het zijn de mensen waar ik verliefd op wordt, het is niet van oh omdat je een vrouw ben vind ik je leuk en ben ik verliefd op je, het is omdat ik jou als mens leuk vind dat ik verliefd wordt, ongeacht je genderidentiteit (m, v of x).

Het feit dat ze jarenlang worstelde met haar seksuele geaardheid merk je aan de verschillende coming outs. In 2014 kwam ze uit de biseksuele kast. In 2015 kwam ze uit de lesbische kast. In 2018 gaf ze aan ook genderfluide te zijn. En tot slot kwam ze vorig jaar uit de kast als panseksueel. Vandaag kan je stellen dat ze genderlfuide panseksueel is.

Wat is genderfluide:
De ene keer voelt iemand zich man, de andere keer vrouw. Dit kan dagelijks wisselen, soms ook meermaals per dag. Sommige mensen voelen zich meer een mengeling tussen man en vrouw. En dit alles zonder dat dit te maken heeft met het willen veranderen van gender door operaties. Bovendien is genderfluide géén seksuele geaardheid maar (net zoals transgender) een genderidentiteit. Een genderfluide persoon kan dus zowel hetero, holebi, panseksueel en zelfs aseksueel zijn.
Verder is het ook zo dat genderfluide een beetje aansluit bij de genderidentiteit niet-binair zijn.
Een niet-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit. Dit uit zich soms in de genderexpressie, door mannelijke en vrouwelijke kenmerken te combineren of net te verwerpen.
Wat is panseksualiteit:
Wanneer je panseksueel bent, val je op mensen ongeacht hun genderidentiteit (M, V of X). Zo kan je als panseksueel op iedereen vallen, ook op mensen die zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’. Daarin zit ook het verschil tussen een ‘pan’ en een ‘bi’: een biseksueel voelt zich aangetrokken tot vrouwen en mannen. Voor een panseksueel is dat te beperkend.

Lees ook
Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel (2020)
Prof worstelaar komt uit de panseksuele kast (2021)
Zusje Kate Moss uit de panseksuele kast (2020)
Maak kennis met meer dan 20 niet binaire beroemdheden (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021


.

Dit bericht is gepost op 18 March, 2021 en 639 keer gelezen.