Antwerpse campagne voor acceptatie van diversiteit: Stad bekent kleur.Met de campagne ‘Allemaal Antwerpenaar’ lanceert het Antwerpse stadsbestuur een pleit voor acceptatie van alle vormen van diversiteit. In het straatbeeld zijn posters opgehangen met daarop 25 heel verschillende Antwerpenaars.

Seksuele geaardheid, leeftijd, gender...
Via de campagne roept men de Antwerpenaars ook op om die diversiteit mee uit te dragen en discriminatie uit de stad te bannen. De moord op David Polfliet in Beveren bewijst dat zo'n campagne nog nodig is, die bovendien verder gaat dan enkel seksuele geaardheid. Onder de overkoepelende campagne volgen nog acties tot 2024 met dezelfde boodschap: ongeacht, leeftijd, geslacht, geaardheid, ras, religie, inkomen, loon, enzoverder, de inwoners zijn allemaal Antwerpenaars.

Portretten
In het straatbeeld verschijnen sinds maandag affiches met 25 portretten van Antwerpenaars met de slogan ‘Allemaal Anders. Allemaal Antwerpenaar’ en de oproep om mee te werken aan die diversiteit. Diversiteit heeft betrekking op onder meer jong, oud, man, vrouw, non-binair, hetero, queer, holebi, transgender, geboren in België of ergens anders, met of zonder beperking enz...

Spiegelkubussen
Verder zullen er vanaf 21 maart twintig spiegelkubussen verschijnen, waarvan drie in de stedelijke zwembaden, en twintig spiegelstickers aan onder meer de winkeletalages op de Meir. De mensen worden opgeroepen om een selfie te nemen en die te delen op sociale media. Op de spiegel staat de volgende boodschap: “Discriminatie hoort niet thuis in onze stad. Werk jij mee aan een diverse stad waar iedereen zichzelf kan zijn?”. De affiches en spiegels zullen tot midden april in het straatbeeld te zien zijn.

Onderzoek
Naast de campagnes voert de stad Antwerpen onder andere ook nog een onderzoek naar racisme, discriminatie en intimidatie bij jeugd- en sportverenigingen. Dat gaat over oerwoudgeluiden naast het sportveld en jongeren die elkaar uitmaken voor ‘homo’. Men wil op basis van de onderzoeksresultaten jeugd- en sportverenigingen instrumenten geven om hiermee aan de slag te gaan en discriminatie, homofobie en racisme aan te pakken.

Website
Via de website www.allemaalantwerpenaar.be kan je verhalen vinden van Antwerpenaren, informatie over allerlei thema's en inspiratie op doen om mee te werken aan een diverse stad. Inwoners en organisaties vinden bovendien op de website tips over hoe ze mee kunnen zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de stad, ook ontdek je er verhalen van diverse Antwerpenaren die vertellen over hun positieve én negatieve ervaringen. Het is voor het eerst dat de stad op deze manier diversiteit zo positief uitdraagt.

Tot 2014
‘Allemaal Antwerpenaar’ is verder ook de koepelcampagne die tot 2024, het einde van de legislatuur, zal lopen. Daaronder volgen nog andere campagnes, zoals de campagne tegen racisme en discriminatie. Die start zondag 21 maart: de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Ook hier wordt de betrokkenheid van de Antwerpenaren gevraagd.


Bron: gva.be - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 17 March, 2021 en 805 keer gelezen.