Opschudding om zeer homofobe uitspraken van paus en vaticaan.Er is opschudding ontstaan na nieuwe homofobe uitspraken vanuit het Vaticaan met goedkeuring van de paus. Vooral omdat deze laatste in de begin jaren na zijn aanstelling meermaals liet uitschijnen dat hij een andere koers wou varen wat betreft de aanvaarding van homoseksualiteit, met uitspraken als 'wie ben ik om te oordelen'.

Maar de laatste jaren leerden we dan weer dat de paus (graag) mee draait met de wind van de oude garde binnen de kerk inzake de standpunten rond homoseksualiteit binnen de Rooms Katholieke kerk.

Het Vaticaan liet maandag weten via een brief weten dat de katholieke kerk geen relaties van homo of lesbische koppels kan zegenen, omdat 'God de zonde niet kan zegenen'. De uitspraak werd gedaan door de Congregatie voor de Geloofsleer nadat een vraag was gesteld om te bepalen of geestelijken zegeningen kunnen bieden aan koppels van hetzelfde geslacht, nadat men ontdekte dat sommige kerken al relaties van homo en lesbische koppels inzegenen.

Aan de verklaring werd nog toegevoegd dat koppels van hetzelfde geslacht zegenen een 'belediging van God zou zijn.' De brief, ondertekend door de Spaanse jezuïet Luis Ladaria Ferrer en aartsbisschop Giacomo Morandi werd goedgekeurd en mede ondertekend door paus Franciscus.

In de brief staat ook dat een 'zegen alleen kan worden verleend aan een relatie wanneer een koppel leeft volgens de plannen van God, en dat de kerk het homohuwelijk niet erkent, want een zegen voor een koppel van hetzelfde geslacht, zou betekenen dat de kerk seks buiten het huwelijk goedkeurt.' Dit moet men als volgt interpreteren, naar eerdere woorden vanuit het Vaticaan en eveneens gedaan door paus Franciscus, 'homo zijn is oké op voorwaarde dat men geen seks heeft.'

Het Vaticaan stelt verder dat de verklaringen geen vorm van onrechtvaardige discriminatie is. "De christelijke gemeenschap en haar voorgangers zijn geroepen om met respect en gevoeligheid personen met homoseksuele neigingen te verwelkomen, en zullen weten hoe ze de meest geschikte manieren kunnen vinden, in overeenstemming met de leer van de kerk, om hun het evangelie in zijn volheid te verkondigen. Individuele homo's kunnen nog steeds kerkzegeningen ontvangen, zolang ze leven in trouw aan de geopenbaarde plannen van God, maar hij kan de zonde niet zegenen, hij zegent de zondige mens, zodat die kan erkennen dat hij deel uitmaakt van zijn liefdesplan en zich door hem laat veranderen."

Wie de tekst / brief wil lezen (Engels) ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021*

Dit bericht is gepost op 16 March, 2021 en 1257 keer gelezen.