Homofobe daad na ophangen regenboogvlag n.a.v dood David.In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Brusselse deelgemeente Haren het kapsalon van Danny Stroobants, 55, met een baksteen bekogeld nadat hij een regenboogvlag (symbool holebi's wereldwijd) aan zijn zaak had gehangen in de nasleep van de homofobe moord op David in Beveren.

In eerste instantie kreeg Danny volop positieve reacties op zijn regenboogvlag. “Maar zaterdag rond half tien ‘s avonds kreeg ik van klanten te horen dat er een groot gat in mijn raam zat.” Danny zegt dat hij geen idee heeft wie achter de actie zou kunnen zitten.

De feiten zijn opmerklijk, want Danny die al 35 jaar zijn kapperszaak heeft, hangt elk jaar de regenboogvlag uit tijdens de periode van de Gay Pride, maar een homofobe daad als deze is hem nooit eerder overkomen. “Onverdraagzaamheid en homofobie komen hierdoor wel heel dichtbij, zelfs in het kleine Haren bij Brussel. Een trieste en verontrustende evolutie.”

De politie kwam de feiten en schade zaterdagavond bekijken, en Danny diende klacht in tegen onbekenden. “De politie zei dat ze de baksteen als ‘souvenir’ achter hebben gelaten”, zegt hij. “Dat vond ik een wat vreemde opmerking. Ik denk dat ze wel wat meer gevolg zouden mogen geven aan deze actie.”

Als antwoord op de kassei besloot Danny om een tweede regenboogvlag uit te hangen. “Dat leek mij een goed antwoord op deze laffe daad”, zegt de kapper. Hij kon het gat voorlopig dichten met twee houten planken.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) noemt de feiten “onaanvaardbaar”. Voor Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-sp.a), zelf homo, is de daad “onbegrijpelijk en idioot”. “Hopelijk vinden ze de dader snel”, voegt hij toe. Ilse Van de keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene, laat weten dat er momenteel een onderzoek loopt. “Het is momenteel niet duidelijk wie deze feiten heeft gepleegd. Het is evident dat we deze feiten ernstig nemen”, klinkt het.

Bron: hln.be - Maart 2021
(dit is, zoals overwegend, geen copy & past bericht maar een herbewerking van een nieuws bericht)
*

Dit bericht is gepost op 15 March, 2021 en 726 keer gelezen.