Acties tegen holebi haat in verschillende Vlaamse steden + foto's.In verschillende Vlaamse steden werd zaterdagmiddag actie gevoerd tegen homohaat, discriminatie en zinloos geweld. De actie was een initiatief van een aantal verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de rechten van holebi’s en transgenders en kwam er naar aanleiding van de homofobe moord op de 42-jarige David een week geleden. Ook premier Alexander De Croo en een vertegenwoordiger van het koningshuis kwamen hun steun betuigen.

De manifestaties in heel Vlaanderen werden via streaming geprojecteerd op een groot scherm op de Grote Markt van Beveren. De nationale actiedag ‘Stand up for LGBTI+ lives’ was een initiatief van de provinciale regenbooghuizen Casa Rosa (Oost-Vlaanderen), het Roze Huis Antwerpen, Unique (Vlaams Brabant) en het Regenbooghuis Limburg. Het was bedoeld als solidariteitsbetoon voor David en iedere persoon die gediscrimineerd wordt op basis van zijn geaardheid.

Homofobie is nog steeds een probleem in onze Belgische maatschappij. Fleur en Nora getuigden daarover in Beveren. Ook premier Alexander De Croo kwam naar Beveren om zijn steun te betuigen en hield een speech. Het koningshuis had ook een vertegenwoordiger naar de herdenking in Beveren gestuurd. “De koning en de koningin zijn bijzonder geschokt door de gebeurtenissen van vorig weekend. Dit is een daad van gratuit geweld dat niet te tolereren valt”, klinkt het. Wat Fleur, Nora, De Croo en anderen vertelde + wie enkele foto's wil bekijken, dit keer voor iedereen toegankelijk (dus ook voor niet abonnees) ==> KLIK HIER

Lees ook
Herdenkingsplaatje en regenboogvlag voor vermoorde David
Vlaams Parlement vraagt actie tegen holebihaat + video + links
37 bekende Belg holebi & trans+ aan het woord over homofobie
Waar komt homohaat bij jonge jongens vandaan? En vlag aan Wetstraat
Daders homo moord gaven zichzelf aan + politieke e.a reacties
Oost-Vlaamse homo vermoord terug gevonden, slachtoffer van homo haat

Bron: hln.be - Maart 2021
*

Dit bericht is gepost op 14 March, 2021 en 729 keer gelezen.