Opnieuw Vlaams Belanger die homo- transfobe uitspraken doet.Voor het eerst vaardigt Vlaams Belang iemand af naar de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Jef Elbers (foto) schreef scenario’s voor Merlina, maar ook artikels over “homoseksueel gezeik”, en andere homofobe uitspraken. Met de afvaardiging doet de partij zichzelf geen plezier.

In een interview valt hij zowel holebi's als transgenders aan, en het minst wat je kan zeggen is dat zijn uitspraken anno 2021 zowel niet meer van deze tijd zijn als homo- en transfobisch zijn. Elberts beweert geen lid te zijn van het Vlaams Belang, zijn uitspraken over zowel holebi's, transgenders als migranten horen er wel bij thuis.

Transfobe uitspraken
Elberts zegt als eerste in het interview: "Feministen krijgen de schuld van “de gekke transgender ziekte die nu ook Vlaanderen in de greep heeft gekregen. De hetero-fobe duiders van de VRT doen hun duit duchtig in het zakje. De omroep confronteert kinderen met allerhande aberrante vormen van seksualiteit, overgoten met een vunzig homofiel en militant sausje," waarna hij ook nog zegt:

Homofobe uitspraken
"Ik heb op Ketnet dingen gezien die echt vunzig waren; Het is precies of heterofilie abnormaal wordt. Iedereen moet homofiel zijn, dat wordt opgehemeld. Voor mij mag iedereen zijn seksualiteit beleven zoals hij wil, daar heb ik geen probleem mee. Maar men moet dat niet voorstellen als de normale seksualiteit. De normale seksualiteit is nog altijd de heteroseksualiteit." Verder is Elberts van mening dat transgender zijn een ziekte is. "Het promoten daarvan is ook een ziekte, die het brein aantast. Transseksualiteit is abnormaal, en dat zeg ik zonder waardeoordeel, het is niet de norm, dus abnormaal."

Extreem homofoob rijmpje
Verder geeft Elberts toe dat de volgende extreem homofobe afschuwelijke tekst van zijn hand is. Op het internet gaat er een rijmpje rond, getiteld: 'Brussels Gay Pride Mei 2015'. Het rijmpje gaat als volgt: " Het carnaval der decadenten, verpotte wijven, verwijfde venten. Van rozerood tot blauw en paars: de kleuren van een zieke aars. Kwijlende tong half uit de mond. Ranzige stank van seks met stront. Dat homoseksueel gezeik: straks heeft de islam nog gelijk." Ondertekend met het pseudoniem van Elberts zijnde Dr. Joseph K. Aan de krant Gazet van Antwerpen bevestigt hij dat het wel degelijk om zijn tekst gaat, waar hij vandaag anno 2021 nog steeds achter staat, en er aan toevoegt: "Ik vind een gaypride echt vies. Het exhibitionisme op die karren, die strontkarren, met hun spulleke in een suspensoir ... Mannen die elkaar aan het aflebberen zijn en vrouwen die elkaar aan het aflebberen zijn…”
- Tot hier het deel over Elberts.
- Wie het volledige interview met Elberts wil lezen ==> KLIK HIER

Homofobe uitspraken door VB politici anno 2019 en 2020
Hoewel Elberts zichzelf géén Vlaams Belang lid noemt, (hij zal vast wel voor hen stemmen) passen zijn uitspraken perfect in het rijtje van eerder gedane uitspraken door Vlaams Belang politici, zijnde: politica Dominiek Sneppe, die in 2019 zeer homofobe uitspraken deed, waarbij ze onder andere liet weten dat ze het homohuwelijk en adoptie rechten een brug te ver vindt. Gevolgd door uitspraken, eveneens gedaan in 2019, door politicus Steve Herman die onder andere gay prides walgelijke toestanden noemde die moeten worden gestopt. Verder waren er tussen 2019 en 2020 nog enkele VB politici die te boek staan als homo- transfobisch: Filip De Man, Filip Brusselmans, Immanuel De Reuse, Ortwin Depoortere, Wim Verheyden en Wouter Vermeersch, volgens de media in 2020 slechts een kleine greep uit een groot aantal holebi- en transfobe VB politici.

Holebi en transgender VB stemmers
Het blijft daarom zeer verwonderlijk dat er nog steeds (sommige) holebi's en transgenders zijn die voor het VB stemmen. Veel kan te maken hebben met het feit dat vooral de jongere generatie niets van het verleden weet, en mogelijk amper de media volgt en dus geen weet heeft van de uitspraken die nog in de afgelopen recente jaren gebeurden. En dit mogelijk in combinatie met het feit dat sommige holebi's en transgenders dezelfde zondebok aanwijzen voor zowel algemene maatschappelijke problemen als wanneer het gaat over homofobie en haatmisdaden.

Daar komt ook nog bij dat de 'jonge' VB voorzitter erg hypocriet is, zowel wanneer het gaat over holebi's als wanneer het gaat over migranten, want volgens hem is zijn partij niet racistisch en zeker niet homofobisch. Dat zijn politici, leden en volgers dat overwegend wel zijn, zal hem een worst wezen, voor de schone schijn doet hij alsof hij zijn politici terug fluit wanneer die homofobe uitspraken doet, in werkelijkheid laat hij hen gewoon tijdelijk zwijgen tot de storm is gaan liggen en mensen zich weer druk maken om iets anders.

Het VB is altijd, en ook anno 2021 overwegend holebi- en transfobisch. In het verleden waren enkel holebi's de zondebok en werden er regelmatig het in elkaar slaan van homo momenten georganiseerd in Vlaamse parken (anno jaren 80 en 90). Later vond men een nieuwe zondebok zijnde 'vreemdelingen' (migranten, asielzoekers) en werden holebi's meer met rust gelaten. Niet veel later ontdekte men dat ze holebi's, net als andere politieke partijen, kunnen misbruiken voor politiek gewin, zij het op een andere, en vooral meer negatieve manier dan andere politieke partijen. Het VB ontdekte dat een klein deeltje van hun 'nieuwe' zondebok hun 'werk' (van in elkaar slaan) hadden overgenomen, en riepen toen uit dat het niet kan dat 'vreemdelingen' holebi''s in elkaar slaan. Waarna sommige holebi's besloten dat ze op het VB moesten stemmen. En dat is jammer, want naast de holebi- transfobe uitspraken van een groot deel van hun politici, heeft het VB in het verleden nog nooit voor één gelijke rechten wet gestemd, en dat zal men ook nooit doen.

Vrije meningsuiting
Ja, je mag vinden dat hetero zijn beter is dan homo, lesbisch, biseksueel, transgender enz... is. Iedereen heeft recht op een eigen mening. Iedereen is vrij om te denken en zeggen wat ze willen. Maar dan moet je ook kunnen aanvaarden dat vele anderen het daar niet mee eens zijn. En ja, heteroseksuelen zijn in de meerderheid, maar zijn ze daarom meer waard? Vlaams Belang politici moeten beseffen dat uitspraken als 'een gay pride is walgelijk' kan aanzetten tot een haatmisdaad, zelfs al roepen ze daar niet toe op. Het beste voorbeeld daarvan is voormalig president Trump, die zelfs met een regenboogvlag zwaaide als teken dat hij toch niets tegen holebi's had, maar vervolgens door (meer subtiele) uitspraken en vooral door wetten aanzette tot haatmisdaden. Onder Trumps termijn steeg het aantal haatmisdaden tegen holebi's en transgenders met 90%.

Laat ons (voorlopig) blij zijn dat het VB geen wetten kan invoeren. Denk ook hier aan als je volgende keer in het stemhokje staat. Besef dat de partij nooit voor één gelijke rechten wet zal stemmen, besef dat de meerderheid van hun politici holebi- transfobisch zijn, en dat ze jouw alleen maar gebruiken om meer stemmen te halen, want mochten er geen asielzoekers en migranten bestaan, dan was jij, net zoals in de jaren 80 en 90 nog steeds de zondebok van het VB die het verdiend om in elkaar te worden geslagen. En natuurlijk zullen veel VB'ers dit alles ontkennen, dat deed Donald Trump ook, hij was (naar eigen zeggen) de beste president ooit voor holebi's & transgenders (met in werkelijkheid het invoeren van meer dan 150 anti wetten).

Tot slot: men zou het cordon sanitair tegen het VB moeten schrappen. Ze mogen gerust mee regeren. Zo kunnen ze laten zien dat ze (ook) niet in staat zijn écht politiek werk te leveren, zo kan de bevolking hen na x aantal tijd met hun kop tegen de muur zien botsen, en zo kan de partij na enkele jaren kleiner worden dan de kleinste partij en zijn we er vanaf. Want uitspraken doen en roepen en tieren kan iedereen, maar wanneer je aan een VB politicus een oplossing vraagt over gelijk welk probleem, dan komt er géén antwoord, behalve dat zij de grootste partij zijn!! Dus schaf het cordon af en laat ze met hun kop tegen de muur knallen.

Bron: gva.be - hln.be en holebi info - Maart 2021.

*

Dit bericht is gepost op 13 March, 2021 en 1122 keer gelezen.