Herdenkingsplaatje en regenboogvlag voor vermoorde David.De op zaterdag 6 maart vermoorde David Polfliet kreeg in de gemeente Beveren-Waas, waar de feiten gebeurden, een herdenkingsplaatje (foto onderaan) bij twee vlaggenmasten met aan een daarvan een regenboogvlag (symbool holebi's wereldwijd).

Regenbogen
In het parkje Hof ter Welle, in Beveren-Waas staat er nu een herdenkingsplaat ter nagedachtenis van David. Aan de twee vlaggenmasten hangt aan de ene kant een regenboogvlag half stok, aan de andere kant de vlag van Beveren-Waas. Verder komt er ook nog een bloemenveldje in de kleuren van de regenboog. De plek is er niet enkel ter herdenking maar kan ook een plaats voor bezinning zijn voor iedereen die steun wil betuigen aan het slachtoffer van de homofobe moord.

Medeleven en signaal
Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V), zegt in de krant Gazet van Antwerpen: "Op die manier willen we uit naam van gemeente Beveren en namens de bevolking in de eerste plaats ons medeleven betuigen. Maar ook onze afschuw uitdrukken voor deze zinloze daad van extreem geweld en oproepen tot meer verdraagzaamheid. De vele reacties en steunbetuigingen, niet alleen van onze eigen inwoners maar ook van ver daarbuiten, geven ons hoop. Het is een duidelijk signaal dat velen onder ons zich achter het democratisch basisprincipe scharen dat álle mensen, met welke geaardheid, huidskleur, afkomst of levensbeschouwing ook, gelijkwaardig zijn en dezelfde rechten hebben.”

Permanente plek
Het parkje achter Hof ter Welle moet op die manier een symbolische plaats worden tegen homofobie en bij uitbreiding alle vormen van geweld. Het wordt een blijvend gedenkteken voor de nagedachtenis van het slachtoffer, klinkt het vanuit het gemeente bestuur.

Petitie
De Vlaamse holebi en trans+ jeugdbeweging Wel Jong Niet Hetero startte recent een petitie genaamd: Een daadkrachtig beleid tegen gaybashing. Wie deze ook wil ondertekenen ===> KLIK HIER

Rouwregister n.a.v. zinloos geweld
Alhoewel het slachtoffer van het zinloos geweld van afgelopen weekend geen inwoner was van onze gemeente, wil gemeente Beveren de familie en nabestaanden graag een hart onder de riem steken. Daarom opent de gemeente een rouwregister. Omdat een rouwregister in de traditionele zin van het woord in tijden van corona moeilijk kan, wordt een apart e-mailadres geopend. Wie dat wenst kan hier zijn of haar medeleven en steun betuigen. De aangekregen e-mails worden dan aan de familie en nabestaanden bezorgd. U kunt uw steunbetuigingen doorsturen via mail naar rouwregister@beveren.be

Herdenkingsplaat
Hier onder een foto met van de herdenkingsplaat met tekst.

Lees ook
Oost-Vlaamse homo vermoord terug gevonden, slachtoffer van homo haat
Daders homo moord gaven zichzelf aan + politieke e.a reacties
Waar komt homohaat bij jonge jongens vandaan? En vlag aan Wetstraat
Vlaams Parlement vraagt actie tegen holebihaat + video + links

Bron: gva.be & holebi info - Maart 2021
*

Dit bericht is gepost op 12 March, 2021 en 916 keer gelezen.