President Biden tekende pro holebi & trans+ wet.President Joe Biden heeft twee nieuwe orders (speciale wetten) ondertekend om gendergelijkheid op federaal niveau te bevorderen met een nieuwe White House Gender Policy Council, waarbij in de tweede order ook holebi's en transgender+ personen worden genoemd. De orders werden ondertekend op de Internationale Vrouwendag (8 maart).

Deze order is specifiek gericht op “het garanderen van een onderwijsomgeving die vrij is van discriminatie op grond van geslacht, met inbegrip van seksuele geaardheid of genderidentiteit. Het benadrukt de aanzienlijke mate waarin studenten die zich identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en queer (LGBTQ +), en het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie, waaronder seksueel geweld valt. Het vermeldt ook specifiek andere intersectionele discriminatie, waaronder "op basis van ras, handicap en nationale afkomst".

De stap komt kort nadat Biden had opgeroepen tot een snelle goedkeuring van de gelijkheidswet tijdens het congres om discriminatie van holebi en transgender+ personen in onder meer huisvesting, werkgelegenheid en onderwijs te verbieden. Biden heeft onlangs ook een senior adviseur voor holebi en transgender kwesties aangenomen om de administratie te helpen bij haar inzet voor inclusie, naast een associate director of public engagement die ook zal adviseren over holebi en transgender+ kwesties.

Extra info
- LGBTQ+ is de afkorting voor de Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer of Questioning. De plus staat voor alle anderen die zich aangesloten voelen bij deze groepen mensen zoals panseksuelen, aseksuelen, genderfluide, niet-binaire en intersekse personen.
- Holebi is de afkorting voor de seksuele geaardheden: Homo, Lesbisch, Biseksueel.
- Transgender+ is een genderidentiteit. Transgenders kunnen zowel hetero als holebi zijn. De plus staat voor onder andere niet-binaire en genderfluide personen, evenals intersekse personen, hoewel deze laatste géén genderidentiteit is.

Lees ook
President Biden schaft verbod transgenders in het leger af.
President Biden komt meteen op voor holebi & trans

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 10 March, 2021 en 646 keer gelezen.