Elliot Page en Laverne Cox tegen anti transgender jongeren wetsvoorstel.Zowel Canadees acteur Elliot Page, 34, als Amerikaans actrice Laverne Cox, 48, hebben een wetsvoorstel veroordeeld uit de Amerikaanse staat Alabama, die artsen ervan zal weerhouden om genderbevestigende zorg te bieden aan transgenders onder de 19 jaar. Het wetsvoorstel werd ingediend door de Republikeinse senator Shay Shelnutt, die beweerde dat hij "kinderen wilde beschermen" door hun toegang tot gezondheidszorg te beperken.

De ACLU (American Civil Liberties Union) van Alabama zegt dat het wetsvoorstel medische professionals in een onmogelijke situatie zal brengen en hen zal dwingen te kiezen tussen het weigeren van trans-jeugdgezondheidszorg of vervolging. Ook in tal van andere Amerikaanse staten wil min soortgelijke wet invoeren, destijds ingegeven door voormalig president Trump.

Als het wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden wordt aangenomen en door gouverneur Kay Ivey in de wet wordt ondertekend, zou de schadelijke en verreikende wet medische professionals beletten puberteitblokkers en hormonen aan transjongeren te geven. Het voorstel vereist ook dat leerkrachten en schoolpersoneel de ouders van een kind informeren als ze vernemen dat de minderjarige de "perceptie heeft dat zijn of haar gender in strijd is met zijn of haar geslacht".

Het wetsvoorstel is op grote schaal veroordeeld door holebi & transgender activisten en sympathisanten, en velen wijzen erop dat het verwoestende gevolgen zal hebben voor transjongeren en hun gezinnen als het in de wet wordt aangenomen.

Elliot Page, die in december uit de kast kwam als transman, veroordeelde het wetsvoorstel vrijdag (5 maart) op Twitter en schreef: "Pogingen om transkinderen strafbaar te stellen zijn dodelijk en we moeten terugvechten tegen dit wetsvoorstel. Het leven van transkinderen hangt af van het stoppen van deze wet. Vertel de wetgevers in Alabama dat ze transkinderen moeten beschermen."

Actrice Laverne Cox, oorspronkelijk zelf uit Alabama, bekritiseerde het wetsvoorstel al op woensdag (3 maart), ze deed dit in een Instagram Live-video. In de video zei Cox dat ze had vermeden de anti-transrekeningen aan te pakken die zich een weg baanden door verschillende staatswetgevers, omdat ze "fundamenteel onmenselijk zijn". Alle manieren waarop gesprekken plaatsvinden rond transgenders en sport, met name transvrouwen in de sport, zijn ontmenselijkend en objectiverend, ”zei ze. “Alles waar ik in mijn openbare leven voor heb gevochten en voor heb gewerkt, is om transgenders te vermenselijken, om de prachtige menselijkheid van transgenders te vieren. Ik ben het zat om gesprekken te voeren over de ‘validiteit’ van transgenders. We bestaan. We zijn hier en het is onze taak om te begrijpen dat we hier zijn en dat we al heel lang als tweederangsburgers worden behandeld. "

Lees ook
Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners (2020)
Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging (2020)
Amper verschil tussen transgender en niet transgender kinderen (2019)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2021

Dit bericht is gepost op 09 March, 2021 en 683 keer gelezen.