Rusland wil meer anti wetten door laag geboortecijfer.
Na het criminaliseren van alle vormen van zogenaamde "homopropaganda", heeft Rusland nu zijn aandacht gericht op biseksualiteit, polyamorie en 'propaganda' van transgenders. Dit werd voorgesteld tijdens een conferentie van United Russia, de regerende partij van het land. In 2020 kon je bij holebi info al lezen dat Rusland bezig is met het maken van een anti transgender wet, die bovendien ook holebi's treft.

Op deze conferentie domineerde de vraag hoe men het geboortecijfer in Rusland kan verhogen. Men verwacht dat de bevolking het komende decennium met 30 miljoen zal afnemen. Een van de vele voorstellen die onder het 'Strong Family project' naar voren kwamen, was een verbod op polyamoreuze en biseksuele “propaganda”, met het idee om de bevolkingskrimp te keren door de traditionele christelijke waarden te verdedigen.

"Ze proberen onze jeugd te bederven," zei parlementslid Vladimir Krupennikov. Die bovendien ook opriep tot een verbod op 'propaganda' met betrekking tot transgenders en en genderbevestigingschirurgie, evenals strengere straffen voor de bevordering van 'niet traditionele relaties' en een verbod op holebi & transgender symbolen in staatsinstellingen. "Zonder dergelijke maatregelen is het onmogelijk om het geboortecijfer in het land te verhogen", aldus ook tal van Russische afgevaardigden en senatoren.

Rusland heeft al sinds 2003 de zogenaamde gay 'propaganda' wet. De wet verbiedt elke vorm van uitleg over homoseksualiteit naar minderjarigen, een verbod op het 'promoten' van niet traditionele seksuele relaties, en het houden van evenementen en bijeenkomsten die opkomen voor holebi en transgender rechten enz. Onder de wet werden al tal van activisten het zwijgen opgelegd, Pride evenementen verboden, holebi's ontslagen die werkzaam waren in het onderwijs of jeugdzorg, en werden al tal van sociale media profielen stop gezet. Overtreders van de wet riskeren zware geldboetes en celstraffen, ook wie heteroseksueel is en opkomt voor holebi's wordt gestraft.

Ter info: Polyamorie staat voor een levenswijze waarin men openstaat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie, waarbij ook ruimte is voor seksualiteit op de voorwaarde dat het gebeurt in openheid en eerlijkheid en met medeweten en instemming van alle betrokkenen.

LEES OOK
Rusland wil anti transgender wet, die ook (sommige) holebi's treft
Russische holebi's & hetero's aangehouden na protest tegen Poetin
Unieke stunt tegen anti holebi wetten in Rusland + video

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2021/Maart*

Dit bericht is gepost op 08 March, 2021 en 637 keer gelezen.