Oost-Vlaamse homo vermoord terug gevonden, slachtoffer van homo haat.Zaterdag werd het levenloze lichaam van de 41-jarige David P uit Sinaai (Oost-Vlaanderen) aangetroffen in een buurtpark in Beveren (O-Vlaanderen). Zondag bleek uit eerste onderzoeken dat hij het slachtoffer is geworden van homo haat.

David zou via een homo dating app in de val zijn gelokt. Toen hij dacht een afspraak te hebben met een man doken er plots drie jongeren op die hem in elkaar sloegen met de dood tot gevolg. Een van de daders is al opgepakt, de andere twee zijn nog voortvluchtig.

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt ook dat er in de buurt van het levenloze lichaam van David een zwarte BMW werd aangetroffen. Het ging om een leasewagen die er al zaterdagochtend zou hebben gestaan, wat er volgens de speurders op wijst dat de moord vrijdagavond of - nacht is gebeurd.

Verder blijkt dat de daders die achter het profiel van de zogenaamde date van David zaten daders zijn die het op homo's hebben gemunt, voornamelijk om hen te beroven en in elkaar te slaan. Maar in dit geval ging het verder en werd David dodelijk in de borst gestoken.

David werkte als kraanman in een landbouwbedrijf en was openlijk homo en vrijgezel. Zijn vrienden reageren geschokt. Een holebi organisatie waar David al eens langst ging reageerde met afschuw op de feiten. "De feiten verontrusten ons enorm. Het gevaar van datingapps wordt al te vaak nog onderschat. We waarschuwen al lang voor het gevaar, want een profielfoto is vaak vals."

De politie kon ondertussen een van de daders vatten, hij zit achter de tralies en werd al verhoord. Twee andere daders zijn nog voortvluchtig, maar omdat hun identiteit ondertussen gekend is zullen ze snel worden gevat. Het onderzoek zal moeten uitwijzen wie van de drie David dodelijk verwonde. De brutale homofobe moord schokt zowel Beveren als de hele holebi gemeenschap. Het parket van Oost-Vlaanderen wil maandag pas communiceren, wordt vervolgd...

Kleine Update Maandag 8 Maart
In Vlaanderen is het voor het eerst dat een homofobe haatmisdaad een dodelijk afloop kent. Aan de andere kant van de taalgrens gebeurde dat helaas al twee keer. De eerste homofobe moord in ons landje, waarover je destijds bij holebi info kon lezen, was die op Ishane Jarfi. De Belg van Marokkaanse afkomst werd in 2012 door vier mannen vermoord na een bezoekje aan een homobar in Luik. Drie daders kregen een levenslange celstraf, een vierde dader kreeg dertig jaar. De tweede moord was op een dakloze homo. In beide zaken werd door de rechtbank de homohaat bewezen wat een zwaardere straf opleverde.
De holebi & transgender federatie en koepel van Vlaamse organisaties Cavaria, stelt zich ondertussen burgerlijke partij en veroordeelt de feiten scherp. "Het is ontredderend dat feiten als deze in het Vlaanderen van 2021 kunnen gebeuren. "
Ondertussen zijn er meerdere verdachten opgepakt waarvan minstens drie minderjarig. Het parket Oost-Vlaanderen wil nog niet bevestigen dat er sprake was van homohaat. Het motief wordt onderzocht en alle pistes liggen momenteel nog open, zegt het parket. In het belang van het onderzoek worden verder geen details gegeven

Bron: hln.be - 2021 / Maart
*

Dit bericht is gepost op 07 March, 2021 en 1652 keer gelezen.