Buitenlandse holebi partners mogen nu ook trouwen in Taiwan.In Taiwan heeft een hoge rechtbank bepaald dat homo, lesbische en transgender buitenlanders, die een relatie hebben met een inwoner van Taiwan, en die afkomstig is uit een land waar het homohuwelijk verboden is, toch in Taiwan kunnen trouwen. Iets wat al langer wel mogelijk was voor heteroseksuele koppels.

In mei 2019 werd Taiwan het eerste land in Azië dat het homohuwelijk legaliseerde. Maar, ondanks dit vreugdevolle feit, zijn er nog steeds holebi's die niet kunnen trouwen wegens een juridische maas in de wet die werd ontdekt toen de Taiwanese activist Chi Chia-wei probeerde te trouwen met zijn vriend die uit Maleisië komt.

Donderdag 4 maart citeerde de rechtbank artikel 8 van de Wet betreffende de keuze van het recht in burgerlijke zaken met betrekking tot buitenlandse elementen, waarin staat dat buitenlandse wetten niet mogen worden toegepast als ze in strijd zijn met "de openbare orde of bonomores [goede zeden]" van Taiwan. Er zijn amendementen op de formulering van artikel 46 vermeld om expliciet aan te tonen dat alle huwelijken van hetzelfde geslacht moeten worden erkend, zolang één partner een staatsburger is in Taiwan.

Helaas kan Chia-wei, ondanks de uitspraak, nog steeds niet trouwen met zijn partner, die een certificaat moet voor leggen waaruit blijkt dat hij alleenstaand is. Vanwege de COVID-19-pandemie en de angst van de partner voor juridische gevolgen in zijn thuisland, heeft hij er nog geen kunnen aanvragen.

Lijst waar holebi's kunnen trouwen (uit de gids van holebi info) ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - maart 2021


*

Dit bericht is gepost op 07 March, 2021 en 591 keer gelezen.