Belgische voetbal regenboogcampagne aangevallen door homofoben + videoDit weekend gaat de derde editie door van de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne waarmee de Pro League en haar clubs een statement maken voor diversiteit en inclusie op en rond de velden.

Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement: "ons voetbal is er voor iedereen". Een boodschap die op een sterke wijze wordt uitgedragen door spelers en speelsters uit de Jupiler Pro League en de Scoore Super League in een bijzondere reportage van Eleven Sports en de Pro League.

Maar, zopas raakte bekend dat de Facebookpagina van voetbalclub OH Leuven donderdagmiddag het doelwit werd van honderden homofobe reacties op het evenement, waarvan een groot deel afkomstig uit het buitenland. Enkele uren na de bewuste post stuurde OH Leuven een reactie uit waar in het bestuur van de club geschokt reageerde:

"Voetbalclub OH Leuven is geschokt door de vele negatieve reacties op sociale media naar aanleiding van de post over de Football for All campagne. Als club staan wij voor een inclusief beleid. Daarom dat we de ‘Football for All’ actie met volle overtuiging steunen. De reacties op sociale media kunnen niet door de beugel. De club voert hiervoor een heel strikt beleid dat haatdragende reacties of reacties die oproepen tot haat steeds verwijderd worden. Een medewerker volgt dit continu op. OH Leuven is een inclusieve club met een brede community werking. We blijven vechten voor een inclusieve samenleving, zonder haat. Met de slogan ‘Football for all’ wil de Pro League duidelijk maken dat voetbal er voor iedereen is. De Pro League trekt deze campagne dit weekend op gang. Later deze maand kent die een vervolg via de wedstrijden van de Rode Duivels. Die interlands vinden overigens plaats in het King Power at Den Dreef Stadion. Het spreekt voor zich dat OH Leuven deze regenboogcampagne wat graag steunt. Daarom zal kapitein Xavier Mercier zaterdag de wedstrijd tegen KAS Eupen afwerken met een regenboogkapiteinsband."

Ondertussen is besloten dat men rond de tafel gaat zitten om te bekijken hoe men kan reageren op homofobe berichten. Volgens het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis Unique, toont het aan dat er nog een hele weg af te leggen is met betrekking tot de aanvaarding van holebi's en transgenders, en dat de internationale strijd met holebi's & transgender activisten in het buitenland noodzakelijk blijft. Bekijk hier onder een campagne video rond de Football for All actie:Bron: zizo, gaylive, ohleuven - maart 2021

Dit bericht is gepost op 06 March, 2021 en 794 keer gelezen.