Uitspraak in moordzaak op Antwerpse homo met mentale beperking.In 2018 én eind vorige maand van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat in Deurne (Antwerpen) het levenloze lichaam was gevonden van de 59-jarige Leo Van Rentergem. Daders drie Roemenen maakte misbruik van zowel de homo geaardheid als de zwakke mentale en lichamelijke gezondheid van het slachtoffer.

Na drie jaar zijn Sorin Vargas, 43, Fernando-Marius Covaciu, 24, en Sergiu Covaci 21, veroordeeld tot celstraffen van 29, 28 en 23 jaar. Vooral het buitensporige geweld en het feit dat de beschuldigden een fysiek en mentaal gehandicapte man als slachtoffer uitkozen, schokten de juryleden. “Leo moet beseft hebben dat hij het niet zou overleven.”

Sorin Vargas kreeg de langste straf, 29 jaar. Voor de uitspraak zei hij nog: "Toon genade, niet voor mij maar voor mijn vier kinderen, zodat ze niet zonder papa moeten opgroeien. " Enkel zijn blanco strafblad zorgde voor een iets mildere straf. Fernando-Marius Covaciu kreeg 28 jaar cel. De jury aanvaardde zijn blanco strafblad en zijn moeilijke jeugd. En tot slot Sergiu Covaci, kreeg 23 jaar cel waarbij de jury mildheid toonde vanwege zijn jonge leeftijd, hij was pas 19 jaar toen de feiten gebeurden.

De drie daders kregen het er in het arrest flink van langst. “De feiten zijn uitermate zwaarwichtig en getuigen van een absoluut gebrek aan normbesef. Het slachtoffer werd op een uiterst brutale wijze om het leven gebracht, de daders gebruikte bruut, buitensporig geweld. Daarbij heeft het slachtoffer de feiten bewust meegemaakt, hij moet zéér veel pijn hebben geleden en bovendien beseft hebben dat hij zou sterven. Schrijnend is ook dat de daders een zwakke goedgelovige man als Leo als slachtoffer kozen."

De daders hadden het slachtoffer destijds ontmoet in een homo café waar Leo vaak kwam en door zijn handicaps en véél geld het slachtoffer werd van de drie Roemenen. Wie meer wil weten over de gerechtelijke uitspraak en meer Klik hier

Lees ook
Rechtzaak van start na moord op Antwerpse homo met mentale beperking (Februari 2021)

Bron: hln.be - Maart 2021*

Dit bericht is gepost op 05 March, 2021 en 800 keer gelezen.