Opnieuw positief nieuws rond bestrijding Hiv virus.Farmaceut Abbott heeft in de Democratische Republiek Congo een ongewoon hoog aantal personen ontdekt die positief testen op hiv-antilichamen, zonder dat er een noemenswaardige vaststelling gedaan kon worden van het hiv-virus.

Die personen hebben bovendien ook geen anti-retrovirale behandeling ondergaan. Deze zeldzame groep mensen met hiv-antilichamen zou de sleutel tot genezing kunnen zijn. De bevindingen van het onderzoek werden beschreven in EBioMedicine, een onderdeel van het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Men hoopt nu dat de bevindingen van het onderzoek, uitgevoerd onder meer dan 10.000 mensen, leidt tot verder onderzoek waarmee de link tussen natuurlijke virusbestrijding en toekomstige behandelingen kan worden blootgelegd. Een baanbrekende ontdekking die kan helpen betere hiv behandelingen te maken en mogelijk zelfs vaccins.

Nuttige links
- Website mannenseks (man+man) ==> Klik hier
- Website alles over seks ==> Klik hier
- Website van Sensoa (seks/gezondheid info) ==> Klik hier
- Website Zanzu (14-talige site van Sensoa die anderstaligen toegang biedt tot info over seksuele gezondheid ==> Klik hier
Lees ook
Nieuwe positieve studie rond HIV vaccin in samenwerking met Moderna (2021)
Nieuwe ontwikkelingen inzake HIV (Dec 2020)

Bron: hln.be - maart 2021

Dit bericht is gepost op 03 March, 2021 en 688 keer gelezen.