Nieuw Nederlandstalig holebi & transgender boek op komst.Volgende maand (april 2021) komt er wéér een nieuw Nederlandstalig holebi & transgender gerelateerd boek uit. In het boek 'Als je maar gelukkig bent', neemt men je mee naar de wereld die 'gay' heet, met getuigenissen van enkele bekende Nederlanders.

Als je maar gelukkig bent, boek omschrijving: Homo’s dragen roze strings, lesbiennes trekken na één date bij elkaar in, inclusief kat. Twintig jaar geleden werd in Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk opengesteld voor koppels van het gelijke geslacht. Het ‘homohuwelijk’ brengt weliswaar juridische gelijkwaardigheid, maar de clichés rond holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ personen zijn er nog altijd. Hoe komt dat?

Journalisten Robbert Blokland en Jessica Van Geel, beiden gelukkig gay getrouwd, vinden dat we te weinig persoonlijke verhalen horen over hoe het is om homo, lesbienne of biseksueel te zijn. In gesprekken met onder anderen Barbara Barend, Paul de Leeuw, Romana Vrede, Nicolaas Veul, Bas Heijne, nemen Blokland en Van Geel de lezer mee naar de wereld die 'gay' heet. Over coming out, huwelijk, gayconnection, Grindr, en antihomogeweld. Maar ook over de holebi én transgender+ gemeenschappen van nu en het verschil met ruim twintig jaar geleden. En verder ook nog over liefde en seks.

Robbert Blokland, 45, is freelance (film)journalist. Hij werkt onder meer voor dagblad Metro en het ANP en schrijft stukken voor bladen als Veronica Magazine, L'Officiel, CJP Magazine en de Mikrogids. Hij is openlijk homo en gehuwd. Jessica van Geel, 47, is journalist en schrijver. Ze schrijft o.a. voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Jessica is gehuwd met presentatrice, cabaretière, zangeres en radio-dj Claudia de Breij.

BOEK info

Titel: Als je maar gelukkig bent
Nederlands Paperback
Auteurs: Robbert Blokland en Jessica Van Geel
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Uit op 1 april 2021
256 pagina's
ISBN: 9789038809151
Prijs via uitgeverij: Prijs: 20,99 Euro => Klik hier


EXTRA
Holebi & transgender Boekentips (ook kinderboeken) ==> Klik hier

LEES OOK
Nieuw Nederland kinderboekje met transgender thema (2021)

Bron: boek info als je maar gelukkig bent & holebi info - Maart 2021.*

Dit bericht is gepost op 01 March, 2021 en 681 keer gelezen.