Transgender tweeling samen onder het mes + video.Voor het eerst heeft een identieke tweeling samen een geslachtsoperatie ondergaan. Chirurg Jose Martins voerde de vijf uur durende ingreep uit met een dag verschil. “We hebben ons nooit een jongen gevoeld”, duiden Mayla en Sofia (19) hun beslissing.

De opmerkelijke transformatie vond een week geleden in Brazilië plaats. In een video-interview met persagentschap AFP steken beide jongedames hun euforie niet onder stoelen of banken. “Ik heb mijn lichaam altijd graag gezien, maar mijn geslachtsdeel was een doorn in het oog. Ik hoopte vurig dat God me alsnog in een vrouw zou veranderen”, aldus Mayla. Toen ze het eindresultaat zag, moest ze dan ook huilen.

Lees verder, inclusief video & foto's ==> Klik hier


Lees ook
Maak kennis met Jack en Jace een identieke transgender tweeling
Gesprek met Vlaamse tweeling waarvan eentje transgender is
Links voor Belg trans+ personen Klik hier
Extra info
- Transgender is géén seksuele geaardheid zoals holebi (homo, lesbisch, biseksueel) of panseksueel, aseksueel of hetero zijn.
- Transgender personen kunnen zowel hetero, holebi, panseksueel, aseksueel enz... zijn.
- Transgender is een paraplu term voor verschillende soorten personen waaronder ook de genderidentiteiten niet-binair, genderfluid, genderqueer, agender enz... vallen, daarom schrijft men vaak transgender+
- Niet elke transgender is transseksueel. Dat wil zeggen dat niet elk transgender persoon overgaat tot gender veranderende opearties, sommigen doen dat wél, andere doen dat niet, en nog anderen doen dat half.

Bron: hln.be & holebi info 2021/02

Dit bericht is gepost op 25 February, 2021 en 699 keer gelezen.