Gents homo koppel slachtoffer van homofoob op trein.Zopas getuigde een Gents homo koppel in de krant Het Laatste Nieuws over zinloos geweld op de trein. Daarnaast zijn ze beide ook boos op de politie waar ze zich niet gehoord voelden.

Joram, 21, student uit Gent en Raphaël werden afgelopen zondag op de trein van Brussel naar Gent aangevallen door een onbekende jongeman. De dader was het koppel eerst aan het filmen en deelde toen plots een trap uit in het gezicht van Joram. De jongens verdedigde zich en konden op een bepaald moment de dader uit de inmiddels stilstaande trein met open deuren duwen.

Volgens Joram ging het om homofoob geweld. “Er was geen enkele andere reden waarom hij me aangevallen heeft.” Andere treinreizigers zagen het gebeuren: “ze waren geschrokken, maar deden niets.”

Na de feiten deden de jongens aangifte bij de spoorwegpolitie van Aalst en bij de politie in Gent. Naar eigen zeggen voelden zij zich daar niet gehoord, en werd hun verhaal zelfs gerelativeerd. Daarop deelde Joram zijn verhaal op sociale media om duidelijk te maken dat homofobie nog steeds voorkomt in ons landje.

De Gentse politie tilt naar eigen zeggen zwaar aan de feiten en is een onderzoek gestart. Men geeft ook toe dat er dingen fout zijn gelopen bij de aangifte van de jongens, die naar eigen zeggen een grote drempel over moesten stappen om naar de politie te gaan. “Ik voelde me niet op mijn gemak om zelf naar de politie te stappen. Je moest dan ook nog eens een afspraak maken”, zegt Joram. “En door de coronaregels mocht slechts één van ons twee naar binnen. Wat als ik niet naar buiten was gekomen met dit verhaal? Hoeveel van die verhalen gaan dagelijks aan ons voorbij?” In het verleden waren er eerder bij holebi info al meermaals berichten over homofobie in Gent, inclusief het niet of niet correct optreden van de Gentse politie.

Het hele verhaal lezen (extra feiten, reactie politie enz...) ==> Klik hierBron: hln.be - 2021

Dit bericht is gepost op 24 February, 2021 en 873 keer gelezen.