Nieuwe Belg org voor transgender en niet-binaire jongeren + links.Ons landje heeft weer een nieuwe vereniging. Deze richt zich op jongeren die zichzelf identificeren als trans en niet-binair. De naam van de nieuwe groep is Inside Out. De organisatie van Inside Out is in handen van T-Jong - Wel Jong, niet Cis, onder de koepel van de Vlaamse holebi & trans+ Jeugdbeweging: Wel Jong Niet Hetero. Ons Belgisch online magazine Zizo besprak de nieuwe groep waarvan hier een korte samenvatting, de rest kan je lezen via onderstaande link.

De activiteiten staan open voor alle jongeren die zichzelf aanvoelen als transgender, in de ruime zin van het woord. Of men nu af en toe kleedt als “het andere geslacht” of permanent in de gewenste genderrol leeft. Of men nu zich ergens tussen of net buiten man of vrouw definieert of als 100% man/vrouw identificeert. Of men nu aan het begin van de sociale transitie staat, nog heel erg zoekende is naar wat men juist wil of de transitie al jaren achter de rug heeft. Of men nu een medische transitie wil of niet… het maakt niet uit. En, de Insight Out activiteiten zijn specifiek voorbehouden voor 15 tot 20-jarige natuurliefhebbers, die van meet af aan actief betrokken kunnen worden bij de organisatie.

Het eerste Inside Out weekend zal als alles met Covid-19 mee zit doorgaan van 16 tot 18 april 2021. Nadien is er een vierdaagse van 13 tot 16 mei 2021 waarbij men gaat kamperen. Verder in juli een fietstocht, gelimiteerd tot 14 deelnemers, en in september een wandeling met trekrugzak voor 8 of 9 jongeren. Inside Out verkoopt bovendien ook T-shirts en leuke sokken, meer daar over via onderstaande link:

Meer lezen, via Zizo, inclusief een interview met één v.d organisatoren en info ==> Klik hier

Links
Link naar de Facebook pagina van Inside Out => Klik hier
Links naar Belgische holebi & trans+ organisaties ==> Klik hier

Extra info
- Transgender is géén seksuele geaardheid zoals holebi (homo, lesbisch, biseksueel) of panseksueel, aseksueel of hetero zijn.
- Transgender personen kunnen zowel hetero, holebi, panseksueel, aseksueel enz... zijn.
- Transgender is een paraplu term voor verschillende soorten personen waaronder ook de genderidentiteiten niet-binair, genderfluid, genderqueer, agender enz... vallen, daarom schrijft men vaak transgender+
- Niet elke transgender is transseksueel. Dat wil zeggen dat niet elk transgender persoon overgaat tot gender veranderende opearties, sommigen doen dat wél, andere doen dat niet, en nog anderen doen dat half.

Lees ook
Vlaanderen is weer een nieuwe holebi+ en transgender+ organisatie rijker (10/2020)
6 nieuwe Belg organisaties: van genderfluid, aseksueel, fetish tot holebi & trans- personeel (06/2020)

Bron: zizo.be & holebi info - 2021

Dit bericht is gepost op 23 February, 2021 en 718 keer gelezen.