Politici zetten ouders aan kinderen naar anti holebi & trans school te sturen.Republikeinse wetgevers in de Amerikaanse staat West Virginia overwegen een wetsvoorstel dat staatsgeld effectief naar anti holebi & anti transgender religieuze scholen zou leiden en ouders zou aanmoedigen om hun kinderen naar dergelijke scholen te sturen.

Onder het wetsvoorstel wil men een programma uitbreiden, dat voor bepaalde studenten onderwijsspaarrekeningen in de staat creëert. Het programma zou openstaan voor studenten die momenteel op een openbare school zijn ingeschreven, maar willen overschakelen naar homeschooling of privéscholen. Dit zou ertoe leiden dat ouders jaarlijks ongeveer 4.600 dollar ontvangen, die kunnen worden gebruikt voor collegegeld en vergoedingen bij een deelnemende privéschool.

Het wetsvoorstel stelt dat een deelnemende school of onderwijsdienstverlener niet verplicht zou zijn "zijn credo, praktijken, toelatingsbeleid, aanwervingsbeleid of curriculum te wijzigen om in aanmerking komende ontvangers te accepteren van wie de ouders collegegeld of vergoedingen betalen uit een Hope Scholarship.

Dit zou betekenen dat er geen bescherming meer zou zijn tegen scholen die anti holebi en anti transgender onderwijs aanbieden of anti holebi & transgender discriminatie veroordelen. De wet behoudt zich ook het recht voor om studenten te weigeren op basis van "het beoefenen of promoten van een homoseksuele levensstijl of alternatieve genderidentiteit".

Volgens een analyse van de West Virginia Gazette zijn er 17 particuliere scholen in de staat met meer dan 200 studenten. Daarvan zijn er 16 christelijk, slechts één school is niet religieus.

Een lokale privé-instelling, Grace Christian School, in Huntington, West Virginia, zegt op haar inschrijvingsaanvraag dat de school bezwaar heeft tegen ‘elke vorm van seksuele immoraliteit’, inclusief ‘homoseksueel gedrag’, ‘biseksueel gedrag’ of ‘elke poging om van geslacht te veranderen. ”. Een andere school, Cross Lanes Christian School, zegt over haar missie: “Onze school gelooft dat de Bijbel seksuele immoraliteit van welke aard dan ook verbiedt, inclusief maar niet beperkt tot pornografie, homoseksualiteit of enige andere seksuele activiteit buiten het huwelijk van één man en een vrouw."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2021

Dit bericht is gepost op 22 February, 2021 en 747 keer gelezen.