Nederlands presentator naar rechter om homofobe berichten.De Nederlandse ex-zanger en presentator Gordon, 52 heeft aangifte gedaan tegen zestien anonieme accounts die op de website van Mediacourant haatzaaiende en homofobe teksten over de presentator plaatsten, en kijkt samen met zijn advocaat of er tot vervolging kan worden overgegaan. Gordon komt daarbij ook op voor zijn collega's die eerder al hetzelfde of gelijkaardige feiten meemaakte.

In het kader van deze aangifte is Mediacourant gesommeerd om uiterlijk volgende week woensdag de persoonsgegevens van de anonieme accounts te delen. Hier heeft Mediacourant vooralsnog geen gehoor aan gegeven. Ondertussen haalde de website wel enkele reacties weg maar niet alles.

Gordon wil de site juridisch aansprakelijk laten stellen voor het niet filteren van haatzaaiende discriminerende en homofobe teksten die tegen hem zijn geuit. De mensen achter de website zeiden donderdag al wel sorry, maar dat is volgens de advocaat van Gordon niet genoeg.

"We willen dat de rechter dan een uitspraak doet over wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen van de haatzaaiende teksten, " aldus de advocaat die ook wil dat mensen die Gordon hebben bedreigd opgespoord worden en aangeklaagd worden. "Ik heb zoveel shit over mij heen gehad: doodsbedreigingen, discriminatie, homofobie. De maat is echt vol, " aldus Gordon.

De ex zanger en presentator wil bovendien dat wettelijk wordt vastgelegd dat haten en schelden via sociale media niet meer anoniem mogelijk is, en hij wil dat de privacy wetgeving wordt aangepast zodat fake accounts niet meer gebruikt kunnen worden op sociale media. Gordon doet het ook voor zijn collega's die hetzelfde meemaken, want hij is echt niet de enige. Als hij de rechtszaak wint wil hij doorgaan op Europees niveau om de privacy wetgeving op sociale media en elders op het internet aan te laten pakken.

Bron: hln.be - 2021

Dit bericht is gepost op 19 February, 2021 en 749 keer gelezen.