Holebi & transgender kinderen onderworpen aan elektrische schokken.Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de Islamitische Republiek Iran onder andere mensenrechtenschendingen door elektrische schokken heeft opgelegd aan holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender kinderen.

Javaid Rehman, de speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor Iran, schreef naar verluidt over "rapporten dat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender kinderen werden blootgesteld aan elektrische schokken en de toediening van hormonen en sterke psychoactieve medicatie". Iran stelt seks tussen mannen momenteel strafbaar met de doodstraf en seks tussen vrouwen met 100 zweepslagen.

Volgens het VN-rapport uitte het Comité voor de Rechten van het Kind eerder al zijn bezorgdheid over het feit dat deze praktijken zich al in 2016 voordeden, met als doel holebi en transgender kinderen te 'genezen'. Het voegde eraan toe: “Het internationale recht biedt duidelijk de bescherming van de mensenrechten van alle mensen, inclusief holebi's, transgenders en intersekse personen.

In het rapport staat verder dat holebi en transgender kinderen in Iran rapporteren dat ze werden bloodgestelt aan fysiek en mentaal geweld, waaronder mishandeling en geseling en verschillende vormen van psychologisch misbruik zoals gedwongen afzondering en isolatie van vrienden en de samenleving, verwaarlozing en verlatenheid, bedreigingen. Ook zijn er meldingen van gedwongen huwelijken.

Iran kwam in 2015 voor het eerst in het holebi info nieuws toen bleek dat men regelmatig homoseksualiteit bestrafte door ophanging, daarbij zijn er ook veel minderjarige slachtoffers. Omdat men wereldwijd meermaals protesteerde tegen deze gang van zaken besloot men de wereld de sussen met een andere reden waarom een homo man of minderjarige wordt opgehangen, wat op heden nog steeds gebeurt.

Lees ook
Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran (2020)
Iran hangt opnieuw man op omdat hij homo is, en sust wereld met andere aanklacht (2019)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 February, 2021 en 873 keer gelezen.