E-learning v. Belg bedrijven om holebi & trans+ inclusie te combineren.Bedrijven die inzetten op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties verbeteren hun prestaties aanzienlijk beter dan bedrijven die dat niet doen. Çavaria (Vlaamse holebi & trans+ federatie en koepel van organisaties) en FOS ngo ontwikkelden een gratis e-learning voor bedrijven die ermee aan de slag willen gaan op een holebi en transgender+ inclusieve manier.

“De e-learning is een startpunt. Eén vorming over holebi en transgender+ inclusie is niet genoeg om een structurele verandering teweeg te brengen, een duurzame werking is efficiënter”, zegt Eva Declerck, beleidsmedewerker van çavaria. Een bedrijf dat met de SDG’s aan de slag gaat en een holebi en transgender+ vriendelijke werkomgeving creëert, doet het beduidend beter dan bedrijven die dat niet doen.

Meer lezen ==> KLIK HIER

Lees ook
Holebi's & transgenders in leidinggevende functies beter voor bedrijf
Deel drie Belg holebi & trans op de werkvloer
Deel twee Belg holebi & trans op de werkvloer
Deel 1 Belg holebi & trans op de werkvloer
Leidinggevenden werven niet snel transgender aan, wel eerder holebi
Holebi & transgender uit de kast op het werk, beter voor werkgever en bedrijf

Extra info
Holebi staat voor de seksuele geaardheden: Homo, Lesbisch, Biseksueel.
Transgender is een genderidentiteit en parapluterm. Transgenders kunnen zowel hetero als holebi zijn.
De plus bij transgenders staat voor de andere genderidentiteiten zoals: niet-binaire, genderfluide personen, maar eveneens voor mensen die daar wat buiten vallen zoals intersekse personen (intersex is geen genderidentiteit en geen seksuele geaardheid).
Tot slot, voegt men soms aan holebi een plus toe, dat staat dan voor de seksuele geaardheden: aseksueel, panseksueel ... en mensen die nog twijfelen over hun geaardheid.

Bron: Çavaria & holebi info - 2021/Sept.

Dit bericht is gepost op 12 February, 2021 en 671 keer gelezen.