Holebi's & transgenders demonsteren mee tegen militaire coup.In Myanmar hebben tal van holebi's en transgenders zich aangesloten bij de aanhoudende protesten tegen de militaire coup in hun land, waarbij ze de vrijheid van gekozen funtionarissen eisen.

Freelancefotograaf Kyaw Htet uit Myanmar maakte foto's van holebi's en transgenders die tussen de demonstranten liepen en deelde deze op sociale media, gedateerd op 8 februari, de achtste dag van de militaire coup, met het onderschrift: "queers for democracy".

En dat terwijl homo en lesbische relaties strafbaar zijn in het land, men riskeert een celstraf van tien jaar. Daarnaast is Myanmar een van de weinige landen waar men ook transgender zijn strafbaar stelt.

In de afgelopen dagen zijn tienduizenden mensen in heel Myanmar de straat op gegaan uit protest tegen de militaire staatsgreep die de macht van de gekozen functionarissen van het land heeft weggenomen. De gekozen leider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, en leden van haar partij werden op 1 februari door het leger gearresteerd nadat het de uitslag van de algemene verkiezingen in november frauduleus had verklaard. Iets waar zeer veel mensen het niet eens mee zijn.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2021, februari.

Dit bericht is gepost op 11 February, 2021 en 656 keer gelezen.