Leven van Tsjetsjeense holebi's & trans (opnieuw) in gevaar.Het Russische LGBT netwerk is bang dat Tsjetsjeense holebi's en transgenders die eerder hun land ontvluchte binnenkort nog meer in gevaar zijn dan voordien. Omdat afgelopen weekend de Russische politie twee homo mannen met geweld oppakte en hen terug stuurde naar hun geboorteland Tsjetsjenië.

Twee homo mannen, waaronder een minderjarige, werden afgelopen weekend met geweld opgepakt door de Russische politie en nog dezelfde dag terug gebracht naar Tsjetsjenië. Volgens het netwerk zijn de mannen nu in levensgevaar.

Al vele jaren helpt het Russische LGBT netwerk om Tsjetsjeense holebi's en transgenders het land te ontvluchten, waarna ze voornamelijk in Rusland verblijven, (waar ze ondanks de Russische anti holebi wetten veiliger zijn dan in eigen land) maar soms ook het land worden uitgesmokkeld om elders in een 'vrij land' een nieuw leven op te bouwen. In 2017 werd bekend dat voornamelijk homo mannen in Tsjetsjenië worden vervolgd en opgesloten in geheime straf kampen waar ze worden mishandeld en vaak later ook vermoord.

De advocaat van de gearresteerde mannen trok meteen toen hij het nieuws vernam naar Tsjetsjenië. Maar daar aangekomen kreeg hij te horen dat hij de mannen niet kon zien of spreken. Hij meent dat de mannen meteen zijn ondergebracht in een geheim strafkamp.

In 2017, kort nadat het nieuws over de geheime kampen ontkende de Tsjetsjeense president dat er in zijn land strafkampen en vervolgingen van holebi's zijn, sterker nog, hij claimde zelfs dat er geen holebi's bestaan in zijn land. In 2018 had hij een gesprek met de Russische president Poetin, die nadien liet weten dat er inderdaad geen holebi vervolgingen zijn in Tsjetsjenië.

In 2018 werd bekend dat ook tal van lesbiennes, biseksuelen én transgender personen werden vervolgd in Tsjetsjenië. En in 2019 was er melding van nieuwe opflakkeringen van gewelddadige vervolgingen van holebi's en transgenders in Tsjetsjenië, waarbij mensenrechten activisten melding maakte van seksueel geweld tegen lesbische en transgender vrouwen in Tsjetsjenië.

LGBT is de Engelse afkorting voor: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.
Transgender is een genderidentiteit, men kan zowel holebi als hetero zijn.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 February, 2021 en 842 keer gelezen.