Oost Vlaamse gemeente gaat 4 extra regenboogzebrapaden aanleggen.De gemeente Denderleeuw (Oost-Vlaanderen) gaat vier extra regenboogzebrapaden laten aanleggen aan Braamland. Die moeten de toegang tot het speelplein accentueren en de doorgang naar de Kouter veiliger maken. Denderleeuw heeft zal een regenboogzebrapad, gelegen in de Leeuwerikenlaan. De regenboog staat symbool voor diversiteit en solidariteit met de holebi én transgender gemeenschappen.

Het gemeentebestuur gaat daarmee in op een vraag van een buurtbewoner. “Omdat ook veel wandelaars gebruikmaken van het speelplein Braamland als doorsteek naar de Kouter, werd beslist dat we aan iedere voetweg die toegang geeft tot het plein een regenboogzebrapad aanleggen”, zegt schepen van Mobiliteit Yves De Smet (LvB/sp.a). “Zo is iedere toegang in het straatbeeld uniform. En er wordt ook aandacht besteed aan mensen die minder mobiel zijn. Alle aansluitingen op de voetgangersoversteekplaats worden zo ingericht dat de stoepbanden plaatselijk verlaagd worden in het kader van een betere toegankelijkheid.”

Afgelopen zomer werd er al een regenboogzebrapad aangelegd in de wijk Hemelrijk. Door de regenboogkleuren in te vullen tussen de witte lijnen, blijft het een wettelijk zebrapad. “De regenboog staat ook symbool voor diversiteit en geeft aan dat iedereen welkom is en geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen”, aldus schepen Andy De Petter (Groen). “Niet alleen is er de symboliek, het oogt ook kleurrijk in contrast tot het grijze asfalt.”

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad
Provincie Antwerpen: Antwerpen stad, Beerse, Berlaar, Boom, Hoogstraten, Lier, Mechelen, Rijkevorsel, Schelle, Turnhout, Westerlo.
Brussel: zes regenboogzebrapaden rond de Sint-Jacobswijk (tussen de Zuidstraat en de Verversstraat).
Provincie Limburg: Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Sint-Niklaas, Zulte.
Provincie Vlaams Brabant: Halle, Keerbergen, Leuven, Oudenburg.
Provincie West-Vlaanderen: Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Torhout.

Bron: holebi info & hln.be - Feb - 2021

Dit bericht is gepost op 05 February, 2021 en 843 keer gelezen.