Anale Covid-19 testen laten je niet waggelen als pinguinsDe Chinese overheid zegt dat het nemen van een anale staal bij mensen die in quarantaine zitten vanwege Covid-19 mensen niet doet waggelen als pinguïns. Eerder werd bekend dat men in China mensen die in quarantaine zitten op corona testen met anale staalnames, volgens de Chinezen geeft deze test meer zekerheid dat het virus het menselijk lichaam verlaten heeft.

Waarom men nu naar buiten brengt dat mensen die een anale staal ondergingen nadien niet zullen waggelen als pinguïns, heeft te maken met een valse video die op Chinese sociale media circuleert, en waarin men claimt dat mensen na het afnemen van een anale staal het ziekenhuis verlaten waggelend als een pinguïn.

De juiste informatie is volgens de Chinezen dat de anale testen enkel gebeuren bij mensen thuis of in quarantaine centra, maar dat het geen vervanging is voor de gewone (neus en keel) testen. Patiënten die de test ondergaan, moeten een monster (laten) nemen van hun ontlasting of een uitstrijkje maken door een wattenstaafje drie tot vijf centimeter in het rectum te steken en er enkele keren mee rond te draaien.

Vlaams viroloog Steven Van Gucht zei in een reactie op de anale testen in China op de website van de vrt, "De kennis dat we restanten van het virus vinden in onze ontlasting is niet nieuw. Daarom hebben we trouwens, in het begin van de epidemie nog geadviseerd om naast een goede handhygiëne het deksel van WC-pot dicht te doen bij het doorspoelen.

De Chinese overheid heeft in het verleden al getoond dat ze bereid is om draconische maatregelen te nemen. Ook dit past daarin: de Chinezen gaan voor nul-risico. Ze proberen uit te sluiten dat iemand die uit quarantaine komt, het virus nog zou doorgeven. Viroloog Van Gucht verzekerd dat de testen bij ons niet aan de orde zijn, en dus niet zullen worden gebruikt.

Alle échte info over Covid-19 / Vaccinaties kan je terug vinden via onderstaande links
- Info Coronavirus.be ==> Klik hier
- Gezondheid & Wetenschap ==> Klik hier
- Zorg & Gezondheid (overheid) ==> Klik hier
- Sciensano / Covid-19 ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Feb - 2021 - holebi & trans+ nieuws klik Home.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2021 en 1061 keer gelezen.