Eerste Poolse stad heft anti holebi & transgender wet op.Een van de LGBT-vrije zones in Polen wordt de eerste in het land die beschamende homofobe ideologie neerlegt. Raadsleden in Nowa Dęba, een stad met ongeveer 11.000 inwoners in de zuidoostelijke provincie Tarnobrzeg, stemden voor intrekking van de anti holebi en transgender wet, aldus activisten ter plaatse, die het bericht via twitter de wereld in stuurden (foto onderaan).

Van de 15 leden van de gemeenteraad van Nowa Dęba stemde er 10 voor de terugtrekking van de verklaring, meldde Notes from Poland. Een wethouder onthield zich van stemming, vier niet. Het stadje stond al een tijd onder druk omdat het een van de Poolse steden is dat deel uitmaakte van de jumelage van de EU, waarbij steden samenwerken met andere steden wereldwijd om culturele banden te bevorderen en financiering van het blok te ontvangen. Dat was het tenminste. Nowa Dęba werd in 2020 gescheiden van Fermoy, Ierland wegens "discriminatie van de holebi en transgender gemeenschap", legden lokale Ierse raadsleden uit.

Ook in Vlaanderen waren er vorig jaar en in 2019 een handje vol steden en gemeenten die hun broederschap opzegden met een Poolse gemeente of stad wegens de anti holebi & transgender wet waarbij een Poolse gemeente of stad zichzelf uitriep als 'holebi en transgender vrije' gemeente of stad. Daarnaast oordeelde de EU eerder dat Poolse steden en gemeenten die zichzelf uitriepen als 'holebi en transgender vrije gemeente / stad' geen financiële middelen meer zouden krijgen om culturele banden te bevorderen. Tot op heden maakte dit weinig tot geen indruk op de steden of gemeenten. Of er nu nog Poolse plaatsen het voorbeeld van Nowa Dęba zullen volgen blijft afwachten.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat de gemeente Puurs-Sint-Amands (provincie Antwerpen) zich terug wil verzoenen met haar Poolse zusterstad Debiça, omdat de politici al daar beweren dat het uitroepen van hun stad als 'holebi & trangender vrije' stad geen homofobie of discriminatie is.Lees ook
Vlaamse gemeente gelooft dat Poolse stad geen holebi’s & transgenders vervolgt

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 31 January, 2021 en 1092 keer gelezen.