God loves holebi's & transgenders, aldus katholieke bisschoppen.Een groep Amerikaanse katholieke bisschoppen heeft zopas een krachtige boodschap van solidariteit gezonden aan LGBT + -kinderen en jongeren overal ter wereld, door hen te vertellen: "God houdt van je en God staat aan jouw kant." Een mooie boodschap voor de vele onzichtbare gelovige holebi (afkorting seksuele geaardheden) en transgender (genderidentiteit / kunnen zowel holebi als hetero zijn) personen.

Een verklaring ondertekend door de katholieke bisschoppen werd vrijgegeven door de Tyler Clementi Foundation, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om holebi en transgender+ jongeren te beschermen tegen pesten. In de verklaring schrijven ze:

“Zoals we in de evangeliën zien, leerde Jezus Christus liefde, barmhartigheid en welkom voor alle mensen, vooral voor degenen die zich op enigerlei wijze vervolgd of gemarginaliseerd voelden; en de Katechismus van de Katholieke Kerk leert dat holebi en transgender+ mensen met ‘respect, mededogen en gevoeligheid’ moeten worden behandeld. '' In de verklaring werd ook erkend dat holebi en transgender+ jongeren "veel sneller zelfmoord proberen te plegen dan hun heteroseksuele tegenhangers", "vaak dakloos zijn vanwege families die hen afwijzen", "worden afgewezen, gepest en lastiggevallen".

De katholieke geloofsleiders vervolgden: “De katholieke kerk waardeert de door God gegeven waardigheid van al het menselijke leven en we maken van deze gelegenheid gebruik om tegen onze holebi en transgender+ vrienden, vooral jonge mensen, te zeggen dat we achter je staan en tegen elke vorm van geweld, pesten of intimidatie gericht op jou. "Bovenal, weet dat God je heeft geschapen, God houdt van je en God staat aan jouw kant."

Hoewel het een stap in de goede richting is, stelt de Katechismus van de katholieke kerk nog steeds dat relaties tussen personen van hetzelfde geslacht "daden van grote verdorvenheid" zijn, en voegt eraan toe: "Ze kunnen onder geen beding worden goedgekeurd." Paus Franciscus sprak eerder zowel positieve als negatieve woorden over holebi's, over transgenders sprak hij vorig jaar ronduit zéér negatief. Het mag duidelijk zijn dat velen (zowel kerkleiders als gelovigen) het niet eens zijn met de Paus en het Vaticaan wat betreft negatieve uitspraken over transgenders en holebi's. Tot slot is men het ook wereldwijd niet eens.

- Wie de verklaring van de Amerikaanse bisschoppen wil lezen ==> Klik hier
- Info over Tyler Clementi (Engelstalig) ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 26 January, 2021 en 893 keer gelezen.