President Biden schaft verbod transgenders in het leger af.Goed nieuws voor Amerikaanse transgender+ personen. Kersvers Amerikaans president Joe Biden heeft zopas het verbod op transgender+ personen in het Amerikaans leger, ingevoerd door voormalig president Trump afgeschaft.

In aanwezigheid van minister van Defensie Lloyd Austin en stafchef Mark Milley ondertekende Biden een decreet waarin staat dat "alle Amerikanen die gekwalificeerd zijn om in het Amerikaanse leger te dienen, dat ook moeten kunnen", aldus het Witte Huis in een verklaring.

"Vandaag heb ik de discriminerende ban van transgender personen in het leger ingetrokken", zo klonk Joe Biden op Twitter. "Het is simpel: Amerika is veiliger wanneer iedereen die gekwalificeerd is om het leger te dienen dat openlijk en met trots kan doen."

Op de eerste dag als nieuwe president van de Verenigde Staten kondigde Biden al aan dat hij discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit wilde voorkomen. Hij is ook de eerste Amerikaanse president onder wie een transgender persoon een functie krijgt in de regering: Biden nomineerde de 64-jarige transvrouw Rachel Levine als viceminister van Volksgezondheid.

Trump maakte met het verbod een beslissing van Barack Obama ongedaan. Trump deelde daarbij ook het fake nieuws dat het té duur zou zijn om transgenders toe te laten in het leger, volgens hem omwille van de medische behandelingen (geslachtsveranderende operaties). In werkelijkheid bleek na onderzoek dat dit niet juist is, 99% van de transgenders die in het leger zaten of gingen ondergingen al een gender veranderende operatie. Daarnaast bleek ook nog dat het Amerikaans leger enorm veel geld uitgeeft aan condooms, iets wat velen een onzinnige uitgave noemden.

Transgender = genderidentiteit - Een transgender persoon kan zowel hetero of holebi zijn.

Lees ook
President Biden komt meteen op voor holebi & trans
Eerste openlijke homo in Amerikaans kabinet (aangesteld door Biden)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 25 January, 2021 en 729 keer gelezen.