President Biden komt meteen op voor holebi & trans.Kersvers president Joe Biden ging meteen op de dag dat hij werd ingezworen als 46e president van de Verenigde Staten aan het werk om tal van wetten en maatregelen van voormalig president Trump terug te draaien.

Wat betreft de gelijke rechten van holebi's en transgenders. Te beginnen met een van de meest substantiële pro-gelijkheidsuitvoerende bevelen in de geschiedenis om Amerikanen te beschermen tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid (holebi) en genderidentiteit (transgender+). Op dag één zorgt Biden en zijn team er voor dat het voorkomen en bestrijden van discriminatie op basis van genderidentiteit en seksuele geaardheid van start gaan.

Met dank aan Trump en zijn team is er op heden nog steeds geen specifieke federale wet die discriminatie tegen holebi's en transgenders verbied. De Republikeinen hebben jarenlang de Equality Act geblokkeerd om holebi & transgender bescherming daaraan toe te voegen. In 2014 probeerde voormalig president Obama daar iets aan te doen, maar door de tegenstand van de Republikeinen en Trump kwam er enkel via een speciale order een verbod op discriminatie van holebi's en transgenders op de werkvloer, maar niet op federaal vlak en dus ook niet voor werknemers die werken voor de staat. Biden zorgde er gisteren samen met zijn team voor dat er al een eerste stap is gezet om hier een einde aan te maken.

Anthony Blinken, leider van het Biden-Harris team van Ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat er nog meer zal worden gedaan om de gelijke rechten van holebi's en transgenders opnieuw te garanderen. "Ons land telt de meeste moorden op transgenders sinds jaren, ook het aantal gewelddadige aanvallen op holebi's is in de periode onder Trump fors gestegen, daar moeten we dringend iets aan doen," aldus Blinken. In de vier jaar dat Trump president was is het meermaals bewezen dat dit geen fake nieuws is.

Verder liet kersvers minister van Defensie generaal Lloyd Austin, eerder al weten dat hij snel af wil van het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaans leger. Een verbod dat werd ingesteld door Trump. Ook blijkt dat andere Biden team leden snel werk zullen maken van de afschaffing van het verbod voor transgenders om gebruik te maken van openbare toiletten behorende bij hun 'nieuwe' gender, inclusief op scholen.

Tot slot blijkt dat er in het Biden-Harris naast openlijk homo politicus Pete Buttigieg, die eerder al werd aangesteld als transportsecretaris, er nog een tweede openlijke homo een rol kreeg in het team. Brendan Cohen, 26, die eerder adjunct-hoofdredacteur van de verkiezingscampagne van Biden-Harris was, heeft nu de rol van manager van het Biden-Harris sociale media platform. Cohen ging trouwens in de politiek nadat hij op jonge leeftijd door Biden werd aangemoedigd om uit de kast te komen. Cohen liet meteen weten dat hij enkel correcte eerlijke informatie zal verspreiden, in tegenstelling tot voormalig president Trump.

Lees ook
Biden schrijft opnieuw geschiedenis met aanstelling belangrijk politiek persoon
Eerste openlijke homo in Amerikaans kabinet (aangesteld door Biden)
Joe Biden schrijft geschiedenis met nieuwe aanstelling van zijn team

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 21 January, 2021 en 823 keer gelezen.