Joe Biden schrijft geschiedenis met aanstelling belangrijk politiek persoon.Joe Biden die morgen (20/01/2021) wordt ingezworen als 46e president van de Verenigde Staten heeft Rachel Levine, 64, uitgeroepen tot assistent-secretaris van Volksgezondheid, waarmee ze meteen de eerste openlijke transgender federale ambtenaar wordt die door de Senaat is bevestigd.

Biden kondigde dinsdag aan dat hij de minister van Volksgezondheid Rachel Levine van Pennsylvania zal inschakelen voor een sleutelrol in zijn regering. Levine heeft decennialange medische ervaring en komt dus goed van pas in de strijd tegen het coronavirus in de Verenigde Staten.

"Dr. Rachel Levine zal het stabiele leiderschap en de essentiële expertise brengen die we nodig hebben om mensen door deze pandemie heen te helpen ongeacht hun postcode, ras, religie, seksuele geaardheid, genderidentiteit of handicap, en te voorzien in de volksgezondheidsbehoeften van ons land in dit kritieke moment en daarna. Ze is een historische en zeer gekwalificeerde keuze om de gezondheidsinspanningen van onze regering te helpen leiden, ” zei Biden in een verklaring.

De nominatie van Rachel Levine vertegenwoordigt een lang gevraagde sprong in politieke vertegenwoordiging voor de transgender gemeenschap, en een enorm keerpunt in een land dat getuige is geweest van de jarenlange aanvallen van de regering van Trump op holebi en transgender rechten, evenals stijgende percentages van transfobisch en homofobisch geweld.

Biden beloofde ook om één dag nadat hij wordt ingezworen werk zal maken aan het terug draaien van anti transgender wetten ingevoerd door voormalig president Trump, ook de vele anti holebi wetten zullen erg snel worden terug gedraaid.

En recent liet de Amerikaanse generaal Lloyd Austin, weldra kersvers minister van Defensie, heeft gezegd dat hij af wil van het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger. Dat verbod werd ingesteld door Trump.

Transgender = genderidentiteit - Een transgender persoon kan zowel hetero of holebi zijn.

Lees ook
Eerste openlijke homo in Amerikaans kabinet (aangesteld door Biden)
Joe Biden schrijft geschiedenis met nieuwe aanstelling van zijn team
Wat Joe Biden voor holebi's & transgenders gaat betekenen


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2021

Dit bericht is gepost op 19 January, 2021 en 854 keer gelezen.